Foto – Shutterstock

  3

KUR IEGĀDĀTIES?

Veikala “Dabas stacija” plauktos saskaitīju 26 veidu sieru, kas nav gatavots no piena. No tiem astoņi ir tofu sieri – bez piedevām, kūpināts, ar ķiplokiem, ar ķimenēm, ar jūraszālēm u. c. Cena – no 1,95 līdz 2,92 eiro par 250 g. Arī pārējo sieru izvēle ir ļoti plaša. Tie ir ar Čedaras, Mocarellas, Parmezāna, Goudas siera garšu, ar sēnēm, oregano un olīvām. Lielākā daļa šo siera izstrādājumu nākusi no Grieķijas ar zīmolu “Violife”. Cena ļoti atšķirīga. Piemēram, baltais Čedaras tipa siera izstrādājums (Lielbritānija) maksā 4,34 eiro par 190 g, bet tikai nedaudz vairāk – 235 g – Parmezāna tipa siera izstrādājuma maksā krietni vairāk – 7,04 eiro.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Lasīt citas ziņas

Pēc vegāniem piemērotiem sieriem apvaicājos arī lielveikalā “Stockmann”. Pārdevēja ieteica tofu sierus. Tie te nopērkami trīs veidu – “Morinoga” (ASV; 394 g – 2,33 eiro), “Bon” (Igaunija; 250 g – 2,69 eiro), bio tofu siers “Joya” (Nīderlande; 250 g – 2,21 eiro).

SASTĀVS:

Tofu sojas siers “Morinoga” (ASV): ūdens, sojas pupiņas, sojas olbaltuma izolāts (sojas daudzums – 12,6%), skābuma regulētājs – E 575, cietinātājs – E 509.

CITI ŠOBRĪD LASA

Baltais Čedaras tipa siera izstrādājums (Lielbritānija): ūdens, kartupeļu ciete, nehidrogenētas augu eļļas un tauki, sojas proteīns, rauga ekstrakts, biezinātājs: karagināns, sāls, dabisks aromatizētājs, kalcija fosfāts, krāsviela – karotīns.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.