Foto – Shutterstock

Vai noteikt helikobaktērijas? 1

Pinnes visbiežāk bojā dzīvi pusaudžiem un sievietēm 35–50 gadu vecumā, kas saistīts ar hormonu līmeni asinīs. Nereti ir vērts veikt helikobaktērijas izmeklējumu, kaut gan zinātniski pilnībā nav pierādīta to saistība ar pinnēm. Asinsanalīzēs atrodot daudz antivielu pret šīm sīkbūtnēm, var doties pie gastroenterologa un mēģināt tās iznīdēt, taču, ja palīdz lokāli līdzekļi, tas ne vienmēr nepieciešams. Turklāt piņņu cēlonis var būt vairogdziedzera, virsnieru un ginekoloģiskas problēmas, kā arī iekaisīgi procesi mutes dobumā, kuri jānovērš vispirms.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā 207
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Lasīt citas ziņas

Ja dzīvi bojā pinnes, ieteicams izvairīties no rūpnieciski pārstrādāta piena, krāsainajām limonādēm, glutēnu saturošiem produktiem. Pieredze liecina, ka tie var rosināt ādas taukošanos un iekaisumu.

Zāles lieto iekšķīgi tikai smagos gadījumos. Dažkārt jāņem talkā antibiotikas. Ārstēšanas taktika atkarīga no piņņu stadijas un vai nav hroniska iekaisuma. Ļoti svarīga ir atbilstīga ādas kopšana, ar kuru vien sākuma stadijā var gūt labu efektu, taču parasti jāņem talkā arī ārīgi ārstēšanas līdzekļi.

Kas tie par izsitumiem

CITI ŠOBRĪD LASA

Dažādi niezoši izsitumi uz ādas rodas alerģijas gadījumā un liecina par atopisku dermatītu, nātreni vai kontaktdermatītu. Lai gan ne vienmēr izdodas noskaidrot to cēloni, Anita Ābelīte pieļauj, ka tas varētu būt saistīts ar E vielām bagātināto pārtiku, kas ilgākā laika posmā grauj organisma spēju cīnīties ar vīrusiem un baktērijām. Ja izsitumu veidošanās iemesls tiek atklāts, problēmu, piemēram, atopiskā dermatīta izpausmes, var novērst nedēļas laikā. Savukārt, ja izsitumi skar vairāk nekā vienu ķermeņa zonu, iespējams, pie vainas ir infekcijas slimība.

Austrumu medicīnā pumpu un izsitumu lokalizāciju saista ar noteiktām slimībām. Piemēram, ja meitenēm izsitumi ir apakšžokļa zonā, rodas aizdomas par ginekoloģisku slimību, bet, ja uz pieres un vaigiem, – par kuņģa un zarnu trakta darbības traucējumiem.

Atopiska dermatīta gadījumā ļoti svarīgi ādu pareizi kopt, pārlieku cītīgi nemazgāties, izvēlēties atbilstošu kosmētiku un uzturu. Reizēm nemaz nevajag lietot medikamentus, precīzi jāievēro ārsta ieteikumi.

Ja pietrūkst gremošanas enzīmu, pumpu un izsitumu rašanos var veicināt smags un pikants ēdiens. Daktere Ābelīte ir pārliecināta, ka ādai par labu nāks, ja cilvēks reizi nedēļā dzers tikai ūdeni.

Reizēm neglītas izpausmes uz ādas izdodas novērst tikai ar diētas starpniecību. Tai patīk dabisks uzturs, dārzeņi, augļi, kuri auguši savā dabiskajā klimatiskajā zonā, nevis ievestie, kas tiek apstrādāti ar ķīmiskām vielām pret bojāšanos. Ne velti, tuvojoties Ziemassvētkiem, ārsti joko, ka gaida bērnus ar pumpām, kuri būs saēdušies mandarīnus. Iespējams, pie vainas ne tik daudz ir paši augļi kā vielas, ar kurām tie apstrādāti.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.