Foto – Shutterstock.com

Galvenais nav kalorijas vai vitamīni, bet dzīvības spēks
 2

Ājurvēda iesaka izvairīties no tamasiskiem produktiem – tādiem, kas nesatur prānu. Tiem tiek pieskaitīti arī ķīmiski apstrādāti, saldēti, konservēti un ievārījumos pārvērsti augļi. Šajā grupā par mazliet radžiskākām (veselīgas nav, bet organisma fizioloģiskās funkcijas nodrošina) tiek uzskatītas tikai vārītās zaptes.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Ir divi galvenie augļu lietošanas veidi, ko ājurvēda uzskata par veselībai draudzīgiem arī ziemā.

1. Dažādu gardumu gatavošana no žāvētiem augļiem, jo šāda apstrāde ļauj uztvert un saglabāt produktā ielikto saules enerģiju. Ja laba gremošana, tos var ēst tāpat (paaugstinātai vātai noteikti labāk vispirms izmērcēt), iestrādāt našķos, veidojot bumbiņas ar medu un riekstiem, savārīt kompotos. Jārēķinās, ka koncentrētais saldums tomēr palielina kaphu.

CITI ŠOBRĪD LASA
2. Svaigo, arī lielveikalā iegādāto, augļu uzlabošana, tos pirms lietošanas termiski apstrādājot, piemēram, tvaicējot un pēc tam uz pannas apcepot gī sviestā, tad pievienojot garšvielas – kardamonu, ingveru, muskatriekstu, kanēli, krustnagliņas. Tas augļu auksto un ēterisko dabu dara nedaudz piezemētāku.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.