Foto-say7.info

Kārtainie salāti “Lieldienu ola” 0

Sastāvdaļas – 250 g kūpinātas gaļas, 300 g kartupeļu, 5 novārītas olas, puravs (vai vienkārši sīpols), 150 g burkānu, majonēze, sāls, pipari, augu eļļa. Dekorēšanai izmanto daudzkrāsainu papriku un zaļumus (dilles, pētersīļus).

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Lasīt citas ziņas

Receptē tiek izmantoti cepti kartupeļi, jo tas salātiem piešķir īpašu garšu. Bet, protams, var izmantot vienkārši novārītus kartupeļus. No dotā produktu daudzuma sanāk 6 – 8 porcijas.

Pagatavošana

Kartupeļus ar visu mizu nomazgā, liek cepamtraukā un cep cepeškrāsnī  180 grādos, līdz tie ir gatavi (apmēram 40 – 50 minūtes). Pēc tam kartupeļus atdzesē, notīra un uz smalkas rīves sarīvē. Olām atsevišķi sarīvē baltumus un dzeltenumus. Gaļu sagriež mazos gabaliņos, puravu smalki sagriež. Burkānus arī sarīvē uz rīves.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pannā ar augu eļļu apcep puravu, pievieno burkānus un visu kopā apcep.

Uz šķīvja liek kārtu ar kartupeļiem olas formā. Virsū uzber sāli, piparus un apsmērē ar majonēzi. Liek kārtu ar gaļu, apsmērē ar majonēzi. Uz gaļas kārtas liek rīvētus dzeltenumus, pasāla, apsmērē ar majonēzi. Nākamajā kārtā liek apceptos puravus ar burkāniem, nedaudz apsmērē ar majonēzi. Virsu salātiem noklāj ar olu baltumiem, arī sānus.

No krāsainajiem pipariem izgriež dažādas figūriņas pēc saviem ieskatiem, ar tām rotā salātu virspusi. Apkārt salātiem apber smalki sagrieztas dilles.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.