Foto-say7.info

Kārtainie salāti “Lieldienu ola” 0

Sastāvdaļas – 250 g kūpinātas gaļas, 300 g kartupeļu, 5 novārītas olas, puravs (vai vienkārši sīpols), 150 g burkānu, majonēze, sāls, pipari, augu eļļa. Dekorēšanai izmanto daudzkrāsainu papriku un zaļumus (dilles, pētersīļus).

Reklāma
Reklāma
Šī prece pazudīs no “Rimi” plauktiem! Tirdzniecības tīkls ievieš jaunu biznesa stratēģiju – kas vēl tiks izņemts no sortimenta?
Mājas
7 priekšmeti, ko saskaņā ar fen šui nevajadzētu turēt guļamistabā – tie var ietekmēt emocionālo labsajūtu
Pekina plāno pārņemt Putina impēriju? Eksperts atklāj, kāpēc diktators šoreiz ir patiesi nobijies
Lasīt citas ziņas

Receptē tiek izmantoti cepti kartupeļi, jo tas salātiem piešķir īpašu garšu. Bet, protams, var izmantot vienkārši novārītus kartupeļus. No dotā produktu daudzuma sanāk 6 – 8 porcijas.

Pagatavošana

Kartupeļus ar visu mizu nomazgā, liek cepamtraukā un cep cepeškrāsnī  180 grādos, līdz tie ir gatavi (apmēram 40 – 50 minūtes). Pēc tam kartupeļus atdzesē, notīra un uz smalkas rīves sarīvē. Olām atsevišķi sarīvē baltumus un dzeltenumus. Gaļu sagriež mazos gabaliņos, puravu smalki sagriež. Burkānus arī sarīvē uz rīves.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pannā ar augu eļļu apcep puravu, pievieno burkānus un visu kopā apcep.

Uz šķīvja liek kārtu ar kartupeļiem olas formā. Virsū uzber sāli, piparus un apsmērē ar majonēzi. Liek kārtu ar gaļu, apsmērē ar majonēzi. Uz gaļas kārtas liek rīvētus dzeltenumus, pasāla, apsmērē ar majonēzi. Nākamajā kārtā liek apceptos puravus ar burkāniem, nedaudz apsmērē ar majonēzi. Virsu salātiem noklāj ar olu baltumiem, arī sānus.

No krāsainajiem pipariem izgriež dažādas figūriņas pēc saviem ieskatiem, ar tām rotā salātu virspusi. Apkārt salātiem apber smalki sagrieztas dilles.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.