Foto: Shutterstock

3 garšvielas, kas būtiski samazina risku saslimt ar vēzi 0

Dace Bumbiere, “Planētas Noslēpumi”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Mūsu tētis šodien atkal precas…” Bijusī sieva pavēsta, ka komponists Jānis Lūsēns iestūrējis laulības ostā
Kokteilis
Vai stārķi gaidījāt? 10 vārdu īpašnieki, kas drīzumā varētu sagaidīt ģimenes pieaugumu
Krievu okupanti nocirtuši galvu ukraiņu karavīram
Lasīt citas ziņas

Izdevuma Express autore Džesika Nibsa savā publikācijā aprakstījusi trīs garš­vielas, kas spējot ievērojami samazināt vēža un diabēta attīstības riskus un tādējādi pagarināt cilvēku mūža ilgumu.

Kā pirmā šajā savdabīgajā sarakstā minēta kurkuma, kas palīdzot samazināt vēža un vecuma slimību rašanās risku. Proti, kurkuma to varot paveikt, pateicoties savai spējai inhibēt (kavēt; atturēt) lipīdu oksidēšanos, vienlaikus palielinot antioksidējošo aktivitāti.

CITI ŠOBRĪD LASA

Piebilsts, ka kāda konkrēta pētījuma laikā cilvēkiem, kuri šo garšvielu piedevu mēnesi katru dienu lietoja pa četriem gramiem, vismaz par 40% esot samazinājušies resnās zarnas bojājumi, kas parasti mēdz pāraugt audzējā.

Otra minētā garšviela ir kanēlis, kas samazina cukura līmeni asinīs otrā tipa diabēta gadījumā. Piebilsts, ka kanēlis palīdz mazināt iekaisumu, bet kanēļa ekstrakts savukārt samazinot audzēja šūnu izplatīšanos un spējot izraisīt to bojāeju.

Bet trešā garšviela šajā sarakstā ir salvija, un tā efektīvi palīdzot uzlabot smadzeņu funkciju un atmiņu, kas jo īpaši svarīgi ir Alcheimera slimības gadījumā. Tāpat minēts, ka salviju izmanto sirds slimību profilaksei.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.