Andai atlicis 100 metru līdz maratona finišam
Andai atlicis 100 metru līdz maratona finišam
Andai atlicis 100 metru līdz maratona finišam

ĒDIENS jeb kalorijas 0

Mēs esam tas, ko ēdam, un uz skrējējiem tas īpaši attiecas. Vērts iedziļināties, ko, kad un cik ēst un dzert pirms treniņiem, to laikā, pēc treniņiem, atjaunošanās laikā, sacensībās. Ne katram derēs tas, kas der draugam. Treniņu procesā izmēģiniet un atrodiet savu labāko uzturu un grafiku, kā ēst un kad jūtaties vislabāk. Universālais princips – mazāk smaga ēdiena un biežākas ēdienreizes.

Reklāma
Reklāma
“Karu ir sākušas abas divas valstis.” Stepaņenko un Švecovas atbildes par karu Ukrainā saniknojušas Latvijas sabiedrību 21
Kokteilis
Kura slavenība ir dzimusi tavā zodiaka zīmē: noskaidro, kā tu vari iekarot slavu
RAKSTA REDAKTORS
Linda Tunte: 15.maijam ir jābūt brīvdienai – tā ir daudz svarīgāka diena par daudzām citām 24
Lasīt citas ziņas

LAI AR GALVU VISS KĀRTĪBĀ jeb psiholoģiskā sagatavotība

Saka, ka maratons ir galvā. Es sliecos piekrist. Ja ir pārliecība, ka šo distanci varu pieveikt, ka tas nav grūti, tad izdodas! Bailes vai neticība saviem spēkiem nav sabiedrotie. Un, jo garākas distances, jo galvas faktors svarīgāks.

CITI ŠOBRĪD LASA

Internetā ir gana daudz treniņa programmu kājām, taču, kā skrējējam psiholoģiski trenēties, ir daudz grūtāk atbildams jautājums. Manuprāt, ticība saviem spēkiem rodas, ja ikdienas treniņos izdodas ieklausīties savā ķermenī, saprast tā signālus, spēju robežas, gūt prieku no procesa. Svarīgi atrast motivāciju un atbildēt uz jautājumu – kāpēc es skrienu? Tiem, kam patīk rezultāts, tas var būt stimuls.

Atbalstītāji jeb ārējiemotivētāji

Pirmie četri punkti ir stāsts par katra iekšējiem resursiem, bet atbalstītāji ir papildu ārējais spēks, kas motivē, ļauj paveikt vairāk un labāk. Mani lielākie atbalstītāji ir ģimene. Jo īpaši tētis, kurš Latvijas neatkarības atjaunošanas laikā pats noskrējis vairākus maratonus. Pērn labākos rezultātus esmu guvusi sacensībās, kad vīrs un bērni bijuši trasē, finišā. Manuprāt, viens klātesošs atbalstītājs ir vairāk vērts nekā 100 laiki feisbukā vai endomondo (lai arī tie nav zemē metami). Skriet ir brīnišķīgi.

Veiksmīgus startus!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.