Foto. pexels-rdne

Bezcukura košļājamā gumija 0

Atkal viss ir atkarīgs no siekalām: košļājamā gumija palielina to ražošanu. Košļājot gumiju, mutē izdalās līdz pat 10 reizēm vairāk siekalu nekā parasti. Taču ne katras derēs šim mērķim. “Košļājamā gumija, kas satur cukuru, faktiski baro baktērijas, kas rada sēra savienojumus,” raksta medijs. Tā vietā jāmeklē košļene, kas satur dabiskos saldinātājus, tas ir, ksilītu un sorbītu. Bezcukura piparmētras arī stimulē siekalu ražošanu un īslaicīgi maskē smaku.

Ja neesi pieradis pie bezcukura košļājamās gumijas, sākumā nesteidzies. Dažiem cilvēkiem cukura aizvietotāji var izraisīt diskomfortu vēderā, vēdera uzpūšanos un gāzes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.