Foto – Shutterstock

Lai nav jāgriež! 0

Nav specifiskas apendicīta profilakses. Tomēr ilgstoša un ārsta nekontrolēta zāļu lietošana maina zarnu mikrofloras līdzsvaru, nelabvēlīgi ietekmējot arī apendiksa stāvokli. Arī aizcietējumi veicina labvēlīgās mikrofloras iznīkšanu, bet tā uzņemas galveno cīņu ar infekciju izraisītājiem.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Situācija mainās pa stundām!” Saņemti divi pilnīgi pretēji ziņojumi no frontes. Kurš melo?
Gatavo Krieviju konfliktam ar NATO: atklāj, kāpēc Putins atlaida Šoigu un viņa vietā amatā iecēla Kremļa ekonomistu
VIDEO. Latviešu puisis Zigmunds kopā ar māti nolēmuši pārcelties uz Baltkrieviju un iegādāties tur īpašumu: “Meklēs labāku dzīvi” 314
Lasīt citas ziņas

Tādēļ zarnu veselībai par labu nāk regulāras ēdienreizes un sabalansēts uzturs, arī šķiedrvielas, kas veicina zarnu darbību. Arī pietiekama šķidruma daudzuma (1,5–2 l diennaktī pieaugušajiem) uzņemšana palīdz mazināt aizcietējumu risku.

Ar vingrošanu sākta diena pamodina zarnu traktu, mudinot arī apendiksu ķerties pie savām aizsargfunkcijām. Taču šim procesam nav vajadzīga sporta nodarbība – pietiek ar pagriešanos uz muguras, dziļu ieelpu, izelpu, elpas aizturēšanu uz brīdi un vēdera ievilkšanu, sasprindzinot muskuļus. To atkārtojot vairākkārt, zarnas pamodīsies. Protams, tas neizslēdz nopietnākas fiziskās aktivitātes – vismaz garas pastaigas svaigā gaisā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai paātrinātu ēdiena pārvietošanos zarnu traktā un uzlabotu asiņu pieplūdumu vēdera dobuma orgāniem, nevajag kautrēties pēc maltītes ar apļveida kustībām pamasēt sev vēderu pulksteņa rādītāju kustības virzienā. Ne velti māmiņas tā glauda puncīti saviem mazuļiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.