Foto – Shutterstock

Var liecināt arī par slimību 2


Pārāk biežas atraugas kopā ar virkni citu simptomu (dedzināšanu aiz krūškurvja, smaguma sajūtu, sāpēm pakrūtē, sliktu dūšu) var liecināt arī par kādu saslimšanu, piemēram, gastrītu vai gastroezofageālā atviļņa slimību. Tādēļ, ja atraugas ir traucējošas un tās novērst nepalīdz arī ēšana lēnām un mazām porcijām, ieteicams aprunāties ar ārstu.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā!
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 20
“Es pat nespēju iedomāties, ka pieaugušai sievietei var kaut ko tādu teikt” – sieviete vilcienā piedzīvojusi nepatīkamu izturēšanos no diviem pusaudžiem
Lasīt citas ziņas

Tas pats sakāms arī par regurgitāciju – atraugai līdzīgu reakciju pēc maltītes, kad kopā ar gaisu no kuņģa tiek atgrūsts arī neliels daudzums žults, kuņģa skābes vai apēstā ēdiena, kas nonāk barības vadā vai mutē, radot rūgtu vai skābu pēcgaršu. Lai gan parasti tas notiek pēc pārēšanās, tomēr, ja skābās atraugas moka biežāk nekā reizi vienā divās nedēļās, par to jākonsultējas ar ārstu.

Mēdz būt arī atraugas ar puvušu olu smaku, kas kopā ar vēdera pūšanos un burkšķēšanu liecina, ka kuņģī sākušies pūšanas un rūgšanas procesi, kas veicina pastiprinātu gāzu veidošanos kuņģī un resnajā zarnā. Tā iemesls visbiežāk ir akūtas zarnu infekcijas vai disbakterioze.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.