Foto – Timurs Subhankulovs

Būs vairāki jauni speciālisti 4

Jaunajā Talsu slimnīcā ambulatorā nodaļa ierīkota pirmajā stāvā. Jau pie ieejas pacients var iepazīties ar speciālistu sarakstu un viņu pieņemšanas laikiem. Reģistratūrā vairs nebūs jāstāv rindā, tā vietā aparātā jāizņem kārtas numuriņš. Garderobē ierīkoti slēdzami skapīši, kuros apmeklētāji paši varēs ievietot savu apģērbu.

Reklāma
Reklāma
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Papildus jau strādājošajiem speciālistiem uz jauno ambulatoro nodaļu no citām telpām pārcelsies arī divu ģimenes ārstu un psihiatra prakses. Paplašināsies arī rehabilitācijas pakalpojumu klāsts, jo ierīkots atsevišķs masāžas kabinets, neliela vingrošanas zāle un fizikālās terapijas kabinets, kurā pacientiem drīzumā būs pieejamas dažādas procedūras.

Tāpat kā vecajā ēkā, šeit atradīsies arī diagnostikas nodaļa, uz kuru šobrīd tiek pārvietota aparatūra. K. Bidzāne skaidro, ka tā vēl ir pietiekami moderna, labi saglabāta un iekļaujas Veselības ministrijas noteiktajos kvalitātes kritērijos, tādēļ var godam kalpot vēl dažu labu gadu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tomēr arī Talsos izjūt Latvijas reģioniem raksturīgo speciālistu trūkumu. Piemēram, pagaidām ambulatorajā nodaļā nav atrasts ausu, kakla un deguna ārsts, vajadzīgs arī okulists. Tomēr darba iespēja modernā, tikko uzceltā slimnīcā pievilinājusi arī vairākus jaunus speciālistus, piemēram, ķirurgu un internistu, kuri strādās tās uzņemšanas nodaļā.

Kopš jūlija Talsu slimnīcā gan ambulatori, gan dienas stacionārā piee­jams arī pediatrs, bet vēl viena topošā pediatre šobrīd mācās rezidentūrā un strādā uzņemšanas nodaļā. Slimnīcas vadītāja par to ļoti priecājas, jo jaunā ārste savu kolēģi var aizvietot gan atvaļinājuma, gan slimības laikā.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.