Foto – Shutterstock

Vaina ārējā ausī vai citur 0


“Ja sāpes pastiprinās ēdot un izstaro uz žokļa pusi, visticamāk, problēma slēpjas ārējā ausī, piemēram, var būt izveidojies furunkuls – iekaisums ap matiņu sakni. Sāpes var izraisīt arī sēnīšu infekcija auss ādā. Tad tās nebūs stipras, bet īdošas,” norāda D. Snipe. Ārējās auss iekaisums rodas, ja auss ādā iekļuvusi infekcija no ārpuses, piemēram, no ūdens, vai arī tīrot ausi ar vates kociņiem. Šajā gadījumā dezinficējošos nolūkos ausī var ievietot 3% borspirtā samērcētu vates tamponu.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 42
VIDEO. “Gudrīši!” Aivars Lembergs ar vienkāršu piemēru nodemonstrē, kā sankcijas ietekmējušas Krieviju
“AstraZeneca” paziņo, ka tā ir sākusi savas Covid-19 vakcīnas izņemšanu no apgrozības visā pasaulē
Lasīt citas ziņas

Šī vaina nav tik bīstama, taču sāpes tāpat ir stipras un parasti mēdz būt ilgāk nekā vidusauss iekaisuma gadījumā, kaut arī veselības stāvoklis ir uzlabojies. Ja vien ausī nav sakrājies pārlieku daudz šķidruma un tā nav pietūkusi, parasti dzirdei netiek kaitēts. Lietojot ausu pilienus un ziedes, iekaisums četrās piecās dienās mazinās.

Nereti ausis tiek sapūstas vējā, kas nozīmē, ka ir kairināti trīszaru nerva gali. Tad palīdzēs pretsāpju līdzekļi kopā ar B vitamīnu. Ja smeldze nerimst un problēma bieži atkārtojas, vajadzētu doties pie neirologa, lai noskaidrotu, kāpēc šis nervs sagādā nepatīkamās izjūtas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pat vairāk nekā pusē gadījumu ausu sāpju cēlonis nav saistīts ar ausīm, bet, piemēram, ar bojātiem zobiem vai mandeļu iekaisumu. Jāpatur prātā, ka ausu sāpes var izraisīt arī audzēji gan pašās ausīs, gan galvā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.