Vistas fileja ar čili un “Mole” mērci 1
Pagatavošana:
Lielā katlā ar biezu pamatni sakarsē eļļu un pasautē sīpolus un ķiplokus 5 – 7 minūtes. Pievieno papriku un halapenjo piparu un sautē vēl 10 minūtes. Iemaisa čili, kuminu –romiešu ķimenes, koriandru un kanēli un sautē vēl 5 minūtes. Noņem no uguns. Atsevišķā pannā sakarsē atlikušo eļļu un apbrūnina vistas gabaliņus. Vistu, saspaidītus konservētos tomātus ar visu sulu, olīvas un alu pievieno katlā dārzeņiem un samaisa. Sautē 15 minūtes. Iemaisa šokolādi un sāli. Iesaku iemaisīt sākumā 100 gramus šokolādes, pagaršot un likt klāt vairāk pēc garšas un gaumes. Mole mērci servē ar rīsiem. Mazās bļodiņās ieliek krējumu, lociņus, sieru un avokado, lai katrs uzliek, cik un ko vēlas.