Foto: Fotolia

Cepta pīle ar dārzeņiem 0

Sastāvdaļas
• pīle (vai vista)
• burkāni
• kāļi
• selerijas
• ķiploki
• pētersīļi
• dilles
• sāls
• pipari

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Cilvēkiem ar vājiem nerviem nelasīt! Melnais horoskops visām zodiaka zīmēm
“Čivļi kopā ar čangaļiem… Labdien!” Lembergu pamatīgi samulsinājis Saeimas plāns saistībā ar Alūksni
Mājas
Māju apsēdušas peles? 15 smaržas, kuras šie grauzēji vienkārši nespēj paciest
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Pīlei/vistai zem ādas iepilda sviesta, ķiploku un diļļu maisījumu, tad putnā pilda gabalos sagrieztus dārzeņus: burkānus, kāļus, selerijas, kam pievienoti ķiploki, dilles un pētersīļi, kā arī garšvielas – sāls un pipari.

Cep 150 grādos 2,5–3 stundas, ik pēc pusstundas aplaistot ar cepeša buljonu. Kad āda sāk atdalīties no filejas, cepetis ir gatavs.

UZZIŅA

CITI ŠOBRĪD LASA

• Cepešus gatavojot no treknas gaļas (cūka, zoss), tie bieži jāaplaista ar karstu buljonu – šķidrumu, kas atrodas uz pannas. Turpretī, ja aplaista liesas gaļas cepešus (vista, teļš), tie kļūst sīksti.

• Gaļa rada organismā skābu vidi, tāpēc gaļas ēdienus gatavo vai pasniedz ar dārzeņiem, kas ir sārmaino elementu avots uzturā.

• Paegļu ogu un ķiploku piedeva cepešus vērš aromātiskākus. Īpaši noderīgi tos pievienot jēra un truša cepetim.

• Zemākas uzturvērtības gaļu, kurā ir daudz saistaudu, pirms gatavošanas iemarinē, izmantojot, piemēram, citronu, tomātu biezeni, arī marinētus gurķus. Skāba vide veicina saistaudu sadalīšanos – ēdot cepeti, to varēs vieglāk sagremot.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.