Foto: Fotolia

Cepta pīle ar dārzeņiem 0

Sastāvdaļas
• pīle (vai vista)
• burkāni
• kāļi
• selerijas
• ķiploki
• pētersīļi
• dilles
• sāls
• pipari

Reklāma
Reklāma
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
TV24
“Neviens nevarēja saprast, kas tas par ieroci!” Slaidiņš atklāj interesantu incidentu “Zapad 2025” laikā
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Pīlei/vistai zem ādas iepilda sviesta, ķiploku un diļļu maisījumu, tad putnā pilda gabalos sagrieztus dārzeņus: burkānus, kāļus, selerijas, kam pievienoti ķiploki, dilles un pētersīļi, kā arī garšvielas – sāls un pipari.

Cep 150 grādos 2,5–3 stundas, ik pēc pusstundas aplaistot ar cepeša buljonu. Kad āda sāk atdalīties no filejas, cepetis ir gatavs.

UZZIŅA

CITI ŠOBRĪD LASA

• Cepešus gatavojot no treknas gaļas (cūka, zoss), tie bieži jāaplaista ar karstu buljonu – šķidrumu, kas atrodas uz pannas. Turpretī, ja aplaista liesas gaļas cepešus (vista, teļš), tie kļūst sīksti.

• Gaļa rada organismā skābu vidi, tāpēc gaļas ēdienus gatavo vai pasniedz ar dārzeņiem, kas ir sārmaino elementu avots uzturā.

• Paegļu ogu un ķiploku piedeva cepešus vērš aromātiskākus. Īpaši noderīgi tos pievienot jēra un truša cepetim.

• Zemākas uzturvērtības gaļu, kurā ir daudz saistaudu, pirms gatavošanas iemarinē, izmantojot, piemēram, citronu, tomātu biezeni, arī marinētus gurķus. Skāba vide veicina saistaudu sadalīšanos – ēdot cepeti, to varēs vieglāk sagremot.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.