9. Pagatavo riekstu pienu 0

Šī tautas recepte ļoti daudzām jaunajām māmiņām palīdzējusi palielināt piena daudzumu. Samal divas ēdamkarotes valriekstu, aplej ar karstu pienu un ļauj kārtīgi ievilkties (var arī termosā). Dzert pa vienai ēdamkarotei divas vai trīs reizes dienā, uzmanīgi sekojot līdzi bērna reakcijai, jo rieksti un piens – ir potenciālie alergēni. Vispār jebkura veida rieksti palīdz palielināt piena daudzumu, taču pārāk aizrauties ar to ēšanu gan nevar.

Reklāma
Reklāma

10. Vingro

Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs 10
TV24
“Kandidāts, kurš grib braukt uz Briseli, kaut ko “klārē” krieviski!” Timrots, Kampars un Upleja-Jegermane komentē debates krievu valodā
Kokteilis
FOTO. Horvātijas pārstāvis patīkami pārsteidz pasauli, atklājot savu Eirovīzijas favorītdziesmu 26
Lasīt citas ziņas

Speciāli vingrojumi krūtīm palīdzēs izvairīties no piena sastrēgumiem, uzlabos asinsriti un uzlabos krūšu formu. Vingrošana jāveic sēdus vai arī stāvus.

1. Izstiep uz priekšu iztaisnotas rokas, tad tās sakrusto un atkal atbrīvo. Krusto rokas un ar katru reizi tās cel arvien augstāk, līdz vingrojums tiek izpildīts jau virs galvas. Tad tās lēnām nolaid.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Saliec rokas elkoņos, pacel tās krūšu augstumā un savieno abu roku elkoņus kopā. Ar spēku spied vienas rokas elkoni pret otru, tad atslābinies.

3. Sakrusto rokas un aizliec tās aiz galvas, galvu atgāz uz aizmuguri un dažas reizes enerģiski ar pakausi paspied uz saliektajām rokām.

Zīdīšanas konsultante norāda, ka ir svarīgi atcerēties – laktācijai piemīt ciklisks raksturs un tas atkarīgs no hormonu daudzuma, tādēļ ik pa laikam novērojamas piena krīzes, kad mammai piena tiek saražots mazāk. Parasti šāda krīze turpinās trīs līdz piecas dienas, bet tad viss atgriežas “normālās sliedēs”. Galvenais – nepadoties un ticēt, ka tu noteikti varēsi sniegt mazulim visu nepieciešamo. Kas attiecas uz šiem laktācijas uzlabošanas veidiem, visām mammām nederēs viens padoms, tādēļ jāmeklē katrai savs, kas patiesi palīdzēs vairot piena daudzumu. Izmēģini kādu no veidiem, bet ja tas nesniedz nekādu efektu divu dienu laikā, vērts izmēģināt ko citu vai arī vērsties pēc palīdzības pie ārsta.

Pēc deti.mail.ru materiāla

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.