Foto – Shutterstock

Aristokrātisks bālums 0

Ne velti vārdu “bāls” bieži lieto kā sinonīmu vārdam “slimīgs”. Hemoglobīns piešķir asinīm sarkano krāsu, un tāpēc arī āda, kas tiek apgādāta ar asinīm, izskatās maigi rozā. Ja hemoglobīna līmenis ir zems, par to liecina bāla ādas krāsa, saka Morics.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Lasīt citas ziņas

Ir gan, protams, cilvēki, kam ir gaiša sejas krāsa no dzimšanas. Un dažs vienkārši vairās no saulītes, tādēļ uz apkārtējo fona izskatās bālāks. Tāpēc pārbaudi, vai tava lūpu iekšpuse, smaganas un apakšējo plakstiņu iekšpuse nav kļuvusi bālāka, nekā parasti! Ja tā, tas gan varētu norādīt uz dzelzs trūkumu. Konsultējies ar savu ģimenes ārstu!

Pie niecīgas piepūles rodas aizdusa

Nav svarīgi, cik dziļi tu elpo. Ja dzelzs trūkuma dēļ ir samazināts skābekļa līmenis asinīs, pat nelielas fiziskas slodzes laikā var rasties sajūta, ka trūkst gaisa, skaidro daktere Berlinere.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja pamani, ka tev pēkšņi sāk trūkt elpas, darot ko tādu, ar ko iepriekš tīri labi tiki galā, pie vainas varētu būt dzelzs trūkums. Aizdusa var rasties, piemēram, kāpjot pa kāpnēm, skrienot uz autobusu vai ierastā treniņa laikā.

Sirds dauzās kā negudra

Ja trūkst dzelzs, sirdij jāstrādā ar dubultu jaudu, lai apgādātu organismu ar skābekli. Ilgstoša pārslodze var beigties ar sirdsdarbības traucējumiem, sirds mazspēju vai citām nopietnām problēmām . Taču nekrīti uzreiz panikā. Kas tāds var notikt vien tad, ja ciet no dzelzs trūkuma jau ļoti ilgi. Neļauj tam nonākt tik tālu – dodies pie ģimenes ārsta!

Ja tev jau ir problēmas ar sirdi, noteikti pārbaudi dzelzs līmeni asinīs. Ja dzelzs trūkst, sirds stāvoklis var pasliktināties.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.