Ķirbju – ābolu – smiltsērkšķu sula
Ķirbju – ābolu – smiltsērkšķu sula
Foto – Aija Geida

Enerģijas lādiņš sagurušajiem no svaigi spiestām sulām. Kura ir labākā kombinācija un kur noder biezumi? 1

Svaigi spiestas sulas ir lielisks enerģijas lādiņš tiem, kam noguruma dēļ grūti sākt dienu vai sagaidīt darba dienas vakaru. Kad klasiskā apelsīnu, burkānu vai biešu sula apnikusi, laiks ļauties neparastākām garšas kombinācijām.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 156
Kokteilis
Magnētiskās vētras 2024. gada aprīļa beigām – visbīstamākās dienas
Lasīt citas ziņas

Uztura speciālisti aicina rīkot sulu kūres. Tas nozīmē, ka reizi dienā lieto viena veida sulu vai 7–10 dienas veido sulu kombināciju un pēc tam ievēro tikpat ilgu pārtraukumu. Ja vēlas sajust enerģijas pieplūdumu, šādas kūres laikā tas izdodas. Savukārt, ja tikai reizēm iemalko pa glāzei sulas, iedarbība nav jūtama. Nav arī ieteicams dzert vairākus litrus veselīgo kokteiļu, jo kārotā enerģijas un spēka pieplūduma vietā tas var izraisīt veselības traucējumus, ja sula ir pārāk skāba, asa vai kā citādi organismam nepieņemama.

Mazliet citāda burkānu sula

Lai organismā uzsūktos taukos šķīstošais A provitamīns, burkānu sulai noteikti vajadzētu pieliet nedaudz eļļas (pietiks ar pustējkaroti) un pēc tam rūpīgi samaisīt. Burkānu sula palīdz uzlabot aknu darbību, acu veselību, ādas izskatu. Šī sula garšos citādi, ja tai pievienos ingvera sakni. Glāzei sulas vajadzēs četrus lielus burkānus un 1,5 cm ingvera saknes. Izspiež sulu, pievieno tējkaroti kvalitatīvas olīveļļas, samaisa un izdzer.

Biešu sulu grūti iedzert

CITI ŠOBRĪD LASA

Daudzi, uzzinot par biešu sulas spēju attīrīt organismu, uzlabot asinssastāvu, ja ir problēmas ar dzelzs uzsūkšanos un hemoglobīna sastāvu, mēģina to lietot, bet garša nav īpaši patīkama. Tāpēc rekomendē bietes spiest kopā ar citronu – tad sulu varot dzert uzreiz, turklāt tā vairs neesot šķebinoši salda, un organismā daudz labāk uzsūcoties dzelzs. Sulu spiedē izspiež divas lielas bietes un veselu citronu, kas pārgriezti uz pusēm vai smalkāk, un iegūst trīs porcijas sulas. Tas šķiet pavisam cits dzēriens, pat garšīgs! Bietes labi sader arī ar āboliem vai burkāniem – specifiskā garša šajā gadījumā samazinās, bet nepazūd, kā tas ir kombinācijā ar citronu.

Interesants un gards kokteilis ir no bietēm, seleriju kātiem, bumbiera un ingvera. Šim nolūkam vajadzēs vienu vidēji lielu bieti, divus selerijas kātus, pusi sulīga bumbiera un centimetru garu ingvera sakni. Izspiež sulu un dzer uzreiz.

! Biešu sula var izraisīt asinsvadu spazmas, tāpēc reizēm pat noreibst galva. Pie šīs sulas jāpierod pamazām, daudzumu pakāpeniski palielinot.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.