Ēdieni Hotel “Avelon” restorānā. Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/

Grilēta vistas krūtiņa ingvera marinādē. Iedvesmojies piknikam! 0

KĀ GATAVOT

Cāļa krūtiņai nogriež liekās cīpslas un taukumus. Gatavo marinādi: zemenes un pārējās marinādes sastāvdaļas liek blendera krūzē un samaļ viendabīgā masā. Cāļa krūtiņu šajā marinādē atstāj uz 12 stundām.

Reklāma
Reklāma
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 531
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Lasīt citas ziņas

Grūbas noskalo caurdurī zem tekoša, auksta ūdens, vāra, kā norādīts uz iepakojuma. Gatavas, atdzesētas grūbas sajauc ar bazilika vai rukolas pesto. Gatavo ziedkāpostu biezeni: nomazgā ziedkāpostu, izgriež kacenu, liek katliņā. Pievieno pienu un ūdeni (1:1), uzliek vāciņu un vāra 15 min (ziedkāpostus nedrīkst pārvārīt, tad tie izjuks un kļūs tumši).

Vārītos ziedkāpostus liek blendera krūzē kopā ar ūdens un piena masu tā, lai šķidrums būtu tikai blendera krūzes apakšā (ja to pievienosiet par daudz, biezenis iznāks ļoti šķidrs). Pievieno šķipsniņu sāls, blenderē, līdz masa kļūst viendabīga. Grilēto cāļa krūtiņu pasniedz ar bazilika vai rukolas pesto samaisītām grūbām, ziedkāpostu biezeni un cukurzirņiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pamazām mājot ardievas šā gada vietējo zemeņu ražai, šīs brīnišķās ogas aicinām izmantot, lai pagatavotu kādu neikdienišķu ēdienu.

Restorāna “Avalon” (Rīgā) šefpavārs EGILS GRINFELDS piedāvā nobaudīt balzama etiķī marinētas zemenes kopā ar sieru, cāļa krūtiņu zemeņu, ingvera, medus un Vorčesteras mērces marinādē, un šokolādes suflē ar zemeņu mērci. – Mūsu restorāns augu gadu ēdienkartē iekļauj sezonālos produktus, tāpēc patlaban restorānā “Avalon” var nobaudīt ēdienus, kam pievienotas šīs ogas, piemēram, avokado un garneļu salātus ar zemeņu salsu, kā arī saldos – gaisīgo zemeņu Pavlovas kūku, zemeņu un piparmētru saldējumu un sorbetu.

No jūlija restorāna jaunajā ēdienkartē būs gailenes, vēžu astītes, zemenes, ērkšķogas un citas Latvijas dabas veltes. Ņemot vērā, ka restorāns atrodas tuvu Rīgas Centrāltirgum, šos produktus, vienmēr svaigus, iegādājamies tur, – stāsta “Avalon Hotel” pārdošanas un mārketinga asistente Dana Mandrika.

Šefpavārs Egils iegādātos produktus pārvērš gardā un vizuāli skaistā maltītē. Izrādās, pirms ēdienu kārtot uz šķīvja, viņš to uzzīmē, lai saprastu, kā savstarpēji saskan krāsas un vai kādas krāsas nepietrūkst.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.