Slodzes ierobežošana 0

Pārkaršanu un sirds pārslodzi lielā mērā ietekmē fiziskās aktivitātes. Būtiski atcerēties, ka nespēks no karstuma var iestāties ļoti strauji. Ja vien iespējams, jāsamazina fiziskās aktivitātes dienas karstākajā posmā vai jāmeklē ēna attiecīgā darba veikšanai. Savukārt, ja tas nav iespējams, jācenšas ik pa laikam ieturēt pauzi, lai atvēsinātos. Labi, ja fiziski smags darbs netiek darīts vienatnē – gadījumā, ka pēkšņi uznāk nespēks, ir kāds, kurš var palīdzēt.
Pareizs uzturs un pietiekams daudzums šķidruma

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Ziemeļamerikas indiāņu zvēru horoskops. Uzzini, kurš dzīvnieks esi tu! 17
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 3
Lasīt citas ziņas

Viens no vissvarīgākajiem elementiem, lai vasaras karstumā atvēsinātu ķermeni, ir regulāra ūdens dzeršana. Dehidratācija paātrina asinspiegādi sirdij, kas savukārt palielina slodzi sirdij. Tāpēc ļoti būtiski ir reizi stundā izdzert vismaz glāzi ūdens. Kopumā – vismaz divus litrus dienā. Savukārt alkohols un dzērieni ar augstu kofeīna saturu karstā laikā ir īpaši nevēlami.

Veselīgs uzturs ir svarīgs visos gadalaikos, bet jo īpaši pie ēdienkartes jāpiedomā karstajos vasaras mēnešos. Sāļi, cepti, asi un smagi ēdieni veicina organisma dehidratāciju. Šāds efekts ir arī saldiem ēdieniem. Tie jāaizvieto ar maltīti, kurā ir liels šķidruma daudzums. Latvijas iedzīvotājiem šajā laikā ir pieejami veselīgi pašmāju dārzeņi, kas ļoti atvieglo veselīgas ēdienkartes izveidi. Salāti, gurķi, tomāti, ogas – viss, kas atrodams Latvijas dārzos un mežos, ir veselīga alternatīva smagajam ziemas ēdienam.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.