Foto – Shutterstock

Laulātie cieš mazāk 0


Apkopotajos datos pieminēts kāds Academic Psychiatry publicēts 2004. gada pētījums, kurā noskaidrots: izdegšana piemeklējusi, piemēram, 75% ginekoloģijas, 60% oftalmoloģijas un 40% psihiatrijas rezidentu. Šajā pētījumā norādīts arī, ka rezidenti, kuri bija precējušies, par ceturto daļu retāk cieta no izdegšanas, salīdzinot ar vientuļajiem, šķirtajiem un neprecētajiem. Citi pētījumi šādu korelāciju neatrada.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
TV24
“Neaiciniet atpakaļ, ja jūs nezināt, vai šeit būs darbs!” Jaunietis pabeidzis augstskolu Anglijā, bet Latvijā nevar atrast darbu
Vai esi pārliecināts, ka tavā noīrētajā miteklītī nav slēptās kameras? Lūk, kā pārbaudīt!
Lasīt citas ziņas

JGME apkopojumā minēts, ka izdegšanas negatīvās sekas pacientu aprūpē ietver, piemēram, kļūdas un pacientu drošības riskus, savukārt, topošajiem ārstiem izdegšanas negatīvās ietekmes ietver depresiju, suicīdas tendences un saslimšanas.

Pacientu aprūpē izdegšanas radīto ietekmi JGME apkopojumā pierāda daži pētījumi. Tajos uzsvērts, ka tie rezidenti, kuri apstiprināja izdegšanu, norādīja, ka tas ietekmē pacientu aprūpi, tās līmenis pazeminās, kā arī rodas medicīniskas kļūdas.

CITI ŠOBRĪD LASA
Savukārt 2008. gada British Medical Journal pētījumā netika atrasta korelācija starp izdegšanu un kļūdu skaitu. Šādas nesakritības iespējamais skaidrojums varētu būt tāds, ka rezidenti, iespējams, pārvērtē savas kļūdas, tās uzskatīdami par smagākām nekā tās ir patiesībā.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.