Foto – Shutterstock

Vismaz pusei ārstu gan Eiropā, gan ASV – izdegšana 0

2015. gadā Mayo Clinic Proceedings publicētajā pētījumā tika ziņots, ka laikā no 2011. līdz 2014. gadam ir pasliktinājies ASV ārstu izdegšanas sindroma smagums, kā arī sarukusi apmierinātība, turklāt izdegšanu izjūt vairāk kā puse mediķu. Saprotams, ka izdegšanas sindroms skar ne tikai medicīnas personālu. Tomēr 2012. gada JAMA Archives of Internal Medicine publikācijā, kur apkopotas vairāk kā 7000 ārstu un gandrīz 3,5 tūkstošu darbspējīgu amerikāņu aptaujas, noskaidrots, ka izdegšanas sindroms ir biežāk sastopams tieši mediķu vidū. Turklāt ar MBI palīdzību noskaidrots, ka teju puse ārstu cieš no vismaz viena izdegšanas simptoma.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 42
TESTS: atbildi uz 10 vienkāršiem jautājumiem un mēs pateiksim, cik izglītots tu esi!
TV24
Banka darba samaksu pārskaita tiesu izpildītājam, neskatoties, ka parādnieka apgādībā ir trīs nepilngadīgi bērni. Advokāts skaidro, vai tā var
Lasīt citas ziņas
Arī Eiropā ir līdzīga statistika. Piemēram, 2008. gadā Family Practice publicētajā pētījumā tika apskatīts gandrīz pusotra tūkstoša Eiropas ģimenes ārstu atbilžu par izdegšanu, kur teju puse atzina, ka cieš no vismaz viena izdegšanas simptoma. Interesanti, ka 1999. gadā Europe PMC publikācijā atklāts – jo vecāks ir ārsts, jo zemāks ir profesionālās izdegšanas līmenis.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.