Foto: SHUTTERSTOCK

Konfektes ceļš līdz vēderam ir garš. Kāpēc šokolādes konfekte apsarmo? 34

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosaucis 10 politiķus, kuru pieļautās kļūdas būtiski ietekmējušas Latvijas politisko un ekonomisko situāciju 3
Veselam
Ārvalstīs strauji izplatās jaunais Covid-19 paveids “FLiRT”. Medicīnas eksperte skaidro, vai šis vīruss ir konstatēts arī Latvijā un cik tas bīstams? 4
Kokteilis
Elīna Didrihsone piedzīvojusi lielu vilšanos – negaiss izjaucis vairāk nekā 1000 eiro vērto dēla dzimšanas dienas ballīti
Lasīt citas ziņas

Šokolāde ir dabīgs produkts un tas, ka tā apsarmo, ir pilnīgi dabisks process. Tā ir sarma, kas var rasties no pārāk liela siltuma vai arī pārāk liela aukstuma, un uz konfektes virsmas var izspiesties taukvielas vai cukurs.

Konfektes ceļš no ražotāja līdz patērētājam ir garš. To ved ar automašīnu, tad tā kādu brīdi var glabāties noliktavā, atrasties veikala plauktā, kā arī mājās, lai sagaidītu svētkus vai kādu citu iemeslu tikt apēstai. Ja konfekte atrodas pārāk siltā telpā, augu sviests, kas ir tās sastāvā, izspiežas ārā un sacietē. Kad gaisa temperatūra mainās, tas vairs neiekļūst atpakaļ konfektē, bet paliek uz tās virsmas kā balta kārtiņa. Bet, ja konfekti glabā ledusskapī, tad zemās temperatūras dēļ izspiežas cukurs, kas arī veido sarmai līdzīgo balto kārtiņu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Šokolādes konfekte nevar sapelēt, ja nu vienīgi telpā ar augstu (ap 90% un vairāk) gaisa mitruma līmeni.

Apsarmojusi šokolādes konfekte nav ne veca, ne sapelējusi. Jā, varbūt vairs tik pievilcīgi neizskatās, taču tās garša nav mainījusies.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.