Foto: SHUTTERSTOCK

Konfektes ceļš līdz vēderam ir garš. Kāpēc šokolādes konfekte apsarmo? 34

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
“Satraucošas ziņas, drīz tas sāks ietekmēt arī Latviju…” Sārts publicē potenciālo “darbības plānu”
Veselam
Stipri kauli ir pamatu pamats: 6 pārtikas produkti, kas palīdz uzlabot kaulu veselību
“Vīruss izplatās kā ugunsgrēks!” Britos pieaug bailes par savu veselību
Lasīt citas ziņas

Šokolāde ir dabīgs produkts un tas, ka tā apsarmo, ir pilnīgi dabisks process. Tā ir sarma, kas var rasties no pārāk liela siltuma vai arī pārāk liela aukstuma, un uz konfektes virsmas var izspiesties taukvielas vai cukurs.

Konfektes ceļš no ražotāja līdz patērētājam ir garš. To ved ar automašīnu, tad tā kādu brīdi var glabāties noliktavā, atrasties veikala plauktā, kā arī mājās, lai sagaidītu svētkus vai kādu citu iemeslu tikt apēstai. Ja konfekte atrodas pārāk siltā telpā, augu sviests, kas ir tās sastāvā, izspiežas ārā un sacietē. Kad gaisa temperatūra mainās, tas vairs neiekļūst atpakaļ konfektē, bet paliek uz tās virsmas kā balta kārtiņa. Bet, ja konfekti glabā ledusskapī, tad zemās temperatūras dēļ izspiežas cukurs, kas arī veido sarmai līdzīgo balto kārtiņu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Šokolādes konfekte nevar sapelēt, ja nu vienīgi telpā ar augstu (ap 90% un vairāk) gaisa mitruma līmeni.

Apsarmojusi šokolādes konfekte nav ne veca, ne sapelējusi. Jā, varbūt vairs tik pievilcīgi neizskatās, taču tās garša nav mainījusies.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.