Foto. Scanpix/ROMAN ODINTSOV

Kurš saldējums ir labāks – šokolādes vai vaniļas? Uztura speciālistu atbilde 7

Vasarā populārākais kārums ir saldējums, tiem ir daudz un dažādu garšu. Tomēr vai tas var būt daļa no veselīga uztura un vai tā garša ietekmē produkta uzturvērtību, Fox News aptaujāja uztura speciālistu viedokļus.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Viena neparasta detaļa Melānijas Trampas vēstulē Putinam raisa mežonīgas spekulācijas
Veselam
Kam tas ir kaitīgs? Eksperti nosaukuši trīs cilvēku grupas, kurām vajadzētu izvairīties no skābā krējuma
Krimināls
VIDEO. Tieši pirms pirmā septembra kanalizācijas akā atrod mammu ar divām meitiņām: ir spekulācijas par baisu noziegumu 13
Lasīt citas ziņas

“Saldējums noteikti var būt daļa no veselīga uztura. Pārtika ir daudz vairāk nekā kalorijas, cukurs un tauki,” sacīja Dr. Kriss Mors, fitnesa un uztura konsultants. Dažkārt, viņš saka, karote saldējuma var palīdzēt mazināt krietni lielāku tieksmi pēc saldumiem, kas var atvieglot veselīga uztura mērķu ievērošanu kopumā.

Vienlaikus platformas Nutritious Life dibinātāja Kerija Glasmena atzīmē, ka saldējumam ir jābūt “apzinātai baudai”. “Saldējums tauku satura dēļ ir ļoti trekns gardums. Tas nozīmē, ka vajadzētu būt iespējai apēst vienu vienību, un viss. Tikai esiet uzmanīgi un neienirt puslitra kārbā ar karoti,” brīdina uztura speciāliste.

CITI ŠOBRĪD LASA

Glasmena norāda, ka saldējums satur neaizvietojamās taukskābes C15:0. “C15:0 ir saistīts ar mūsu bioloģiskā vecuma palēnināšanos šūnu līmenī. Tas ietekmē daudzus ilgmūžības ceļus, stiprina mūsu šūnas un atbalsta sirds, vielmaiņas un aknu veselību ilgtermiņā,” apliecināja eksperts.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.