Foto – LETA

T. Jirgensone: “Slimnīcas aprūpes padome patlaban lemj, kā rīkoties. Vairāku nodaļu medicīnas māsas pilnā sastāvā jau uzrakstījušas padomei, ka nevēlas vairs strādāt virsstundas, ja par tām nesamaksās. Ja gastroenteroloģijas māsas nolems strādāt tikai slodzi, ar tiem resursiem, kas pieejami nodaļā, varēsim nodrošināt pacientu aprūpi tikai 23 dienas mēnesī, bet nedēļu nodaļa būs ciet, jo māsu nav. 0


Lai pievērstu uzmanību šai nenormālajai situācijai, noteikti būs akcija, jo šādi dzīvot ilgāk ir šausmīgi grūti. Ja māsa par darba slodzi pirms nodokļu nomaksas saņem tikai 690 eiro, tad tas nav normāli. Jaunajām māsiņām ir izdevīgāk strādāt veikalā “Drogas” vai citur, kur sliktākais ir tas, ka nozog kādu veļas pulveri, bet alga ir tāda pati kā slimnīcā, kur viņas atbild par cilvēku dzīvībām. Daudzas medicīnas māsas strādā otrā darbā, un kāda tur kvalitāte, ja mēnesī ir jāstrādā 15 diennaktis. Ja vēlas, lai mēs nosedzam kā nākas visu aprūpi, tad lai arī samaksā kā nākas par tām stundām.”

Reklāma
Reklāma
TV24
“Kandidāts, kurš grib braukt uz Briseli, kaut ko “klārē” krieviski!” Timrots, Kampars un Upleja-Jegermane komentē debates krievu valodā
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs 10
TESTS. Izpildi testu un pārliecinies, vai zini latviešu valodas gramatiku tikpat labi, cik devītklasnieks
Lasīt citas ziņas

Vakar Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) padome nolēma aicināt veselības aprūpes darbiniekus brīdinājuma akcijas veidā visu jūliju brīvprātīgi atteikties strādāt virsstundas, par kurām netiek samaksāts atbilstoši likumam. LVSADA priekšsēdētāja vietniece Līga Bāriņa sacīja, ka brīdinājuma akcija varētu būt tikai sākums – ja mediķus neuzklausīs, tikšot apsvērtas citas protesta formas, tostarp darbinieku atlūgumu rakstīšana vai streiks.

Savukārt Saeimas Sabiedrības veselības apakškomisijas priekšsēdētājs Romualds Ražuks vakar paziņoja, ka esot izstrādāti grozījumi Ārstniecības likumā, kas paredz jau no šā gada jūlija īstenot pakāpenisku pāreju uz samaksu par virsstundu darbu. Patlaban mediķiem var noteikt pagarināto normālo darba laiku, kas nepārsniedz 60 stundas nedēļā un 240 stundas mēnesī, paredzot darba samaksu tikai noteiktās darba algas apmērā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.