Foto – Shutterstock

Kuras zivis dod labumu veselībai un kādas baudīt mazāk. Iesaka Lizete Puga 0

Lasītājs jautā: “Ārsti iesaka uzturā lietot vairāk trekno zivju, kurās ir omega taukskābes. Ko domā uztura speciālisti – vai, ņemot vērā ūdens piesārņotību un to, ka zivis audzē mākslīgi un nez ar ko baro, tās patiešām nāks par labu veselībai?”

Reklāma
Reklāma
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
TV24
“Neviens nevarēja saprast, kas tas par ieroci!” Slaidiņš atklāj interesantu incidentu “Zapad 2025” laikā
Lasīt citas ziņas

“Zivīs mēdz saglabāties piesārņojums, tāpēc tās ieteicams lietot uzturā nevis katru dienu, bet tikai divas reizes nedēļā, priekšroku dodot mazāka izmēra radībām, piemēram, siļķēm, reņģēm, anšoviem, sardīnēm un citām, kas dzīvo īsāku mūžu un varētu būt uzņēmušas mazāk kaitīgu vielu,” skaidro uztura speciāliste Lizete Puga. “Augstā sāls daudzuma dēļ ikdienā nav vēlams lietot uzturā sālītas, kūpinātas un konservētas zivis, jo tas neveicinās sirds un asinsvadu veselību. Vairāk jāatceras par tādiem alternatīviem augu omega-3 taukskābju avotiem kā linsēklas, valrieksti, čia sēklas, kaņepju produkti. Daudz šo vērtīgo vielu ir arī meža dzīvnieku gaļā.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.