Foto – Shutterstock

Kurzemē 4


2. aprīlī plkst. 11 Pilsētas laukumā un Talsu tautas nama Radošajā sētā notiks pasākums ģimenēm “Lieldienu Jampadracis”, kurā varēs iet rotaļās kopā ar Kašeru un draugiem, klausīties skanīgas dziesmas un piedalīties putnu būrīšu izgatavošanā. Plkst. 11 Radošajā sētā lielus un mazus sagaidīs Lieldienu zaķi ar jautriem uzdevumiem, ko izpildot, būs iespēja pagatavot savu īpašo masku. Par Lieldienu noskaņu rūpēsies Kašers un draugi. Neizpaliks arī tradicionālie Lieldienu rituāli – šūpošanās un olu ripināšana. Būs iespēja iegādāties gardus kārumus un pacienāties ar siltu tēju. Plkst. 12 Pilsētas laukumā pie Talsu tautas nama norisināsies tradicionālā putnu būrīšu izgatavošanas akcija. Ieeja: bez maksas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā”
Kokteilis
10 iemesli, kāpēc japāņi “nenoresnē” 7
Zinātnieki apstiprinājuši! Alkohols mērenās devās ir labvēlīgs vecākiem cilvēkiem 45
Lasīt citas ziņas

Savukārt 31. martā plkst. 18 Talsu Tautas namā skanēs Interešu izglītības iestādes “Dziesmu skola” pavasara lielkoncerts “Kur dzīvo laime?” ar īpašo viesi – komponistu Guntaru Raču. Dzejnieks, komponists un mūziķis aktīvi viesojas ar koncertiem visā Latvijā, atklājot savas dzejoļu grāmatas “365” 1. un 2. daļu. Pavasara lielkoncerta apmeklētāji dzirdēs gan Guntara Rača komponētās dziesmas, gan citu komponistu dziesmas ar viņa sarakstītiem vārdiem. Ieeja brīva.

Kuldīgā Lieldienas Pilsētas dārzā iešūpos 1. aprīlī plkst. 12 Pilsētas dārzā un Rātslaukumā – te varēs izšūpoties, vīt un veidot krāšņus dekorus, krāsot, ripināt krāsotās olas, kā arī dziedāt, dancot, iet rotaļās un skatīties nebēdnīgu izrādi “Kā zaķis Cibricis Lieldienas gaidīja”. Kopā ar viesiem Lieldienas svinēs: TTMS “Palete”, TLMS “Ķocis”, TLMS “Varavīksne”, folkloras kopa “Nārbuļi”, bērnu un jauniešu teātris “Focus”.

CITI ŠOBRĪD LASA

Liepājā svētdien, 1. aprīlī, no plkst. 12 līdz 15 Jūrmalas parka Bērnu laukumā lielus un mazus liepājniekus un pilsētas viesus uz svinībām gaidīs LTV bērnu raidījuma “Kas te? Es te!” varoņi Lupatu lelle Lupe un koka vīriņš Konstantīns, lai kopā risinātu Lieldienu mīklas, krāsotu olas, darbotos saulgriežu darbnīcās un modinātu pavasari ar tautasdziesmām, dejām un rotaļām. Kopā ar Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra tautas lietišķās mākslas studijas “Liepava” meistarēm būs iespējams apgūt saules simbola – olu – krāsošanas mākslu. Šai nodarbei ikviens aicināts līdzi ņemt nevārītas olas, lai tās apdarinātu un nokrāsotu, vārot lielajā katlā. Pēc tam lieli un mazi aicināti no dabas materiāliem pagatavot arī ligzdiņu Lieldienu olai – šajā nodarbē palīdzēs ziedu dizaina studijas “Liepzars” meistares. Savukārt Liepājas Bērnu un jauniešu centra struktūrvienības “Laumiņa” radošajās darbnīcās varēs pagatavot arī citus Lieldienu dekorus, pavasara ziedu groziņus un pat Lieldienu cāļus un zaķus no koka ripiņām. Lieldienu prieku Jūrmalas parkā ar dejām radīs Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra, kā arī Liepājas pirmsskolas izglītības iestādes “Saulīte” un Liepājas privātsākumskolas “Varavīksne” kolektīvi. Lai ieskandinātu pavasari un palīdzētu putnu balsīm vieglāk mosties, ar dziesmām priecēs un Jūrmalas parkā gavilēs Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra folkloras kopas “Vēlava” un “Saknes”, Liepājas vokālā studija “Tonis” (vadītāja Sintija Pīrāga), Liepājas pirmsskolas izglītības iestādes “Sprīdītis” vokālais ansamblis un Liepājas pirmsskolas izglītības iestādes “Liepiņa” vokālais ansamblis (vadītājs Renārs Juzups). Lai kustīgs un lustīgs ikviens pavasara sagaidītājs, rotaļās klātesošos aicinās ne vien folkloras kopa “Saknes”, bet arī radošās apvienības “Krāsu Karuselis” zaķis un košās, atraktīvās vistas! Ikvienam būs iespēja apskatīt un nedaudz samīļot arī īstus dažādu šķirņu trušus no Laidu pagasta saimniecības “Rudais trusis”.

Svētdien, 1.aprīlī, no plkst. 12 līdz 16 Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā tiks svinētas spilgtas un puķotas Lieldienas, kurās piedalīsies pazīstamā grupa “Vēja runa”. Lieldienu sarīkojumu Piejūras brīvdabas muzejā vadīs puķu tēli (Godi), dejos spriganie dejotāji no Ugāles deju ansambļa Spiekstiņi (vad.Gints Skribāns), būs trušu izstāde un olu ripināšana. Smiltiņu ģimene cienās Lieldienu viesus ar ķirbju pankūciņām un, protams, lielās šūpoles atkal iešūpos visus vasarā. Arī Mazbānītis par godu svētkiem izmetīs pavasarīgus lokus Rinķa līnijā un kursēs no plkst. 12 līdz 15.

Savukārt plkst. 12 Ventspils Bērnu pilsētiņā un plkst. 15 Bērnu parkā “Fantāzija” visi mazie Lieldienu pūpoliņi gaidīti jautri pavadīt laiku kopā ar cāļiem – Čipu un Čiepu, kuri izklaidēs ar jestrām rotaļām un aicinās piedalīties Lieldienu olu ķeršanas spēlē “Nu pagaidi, zaķi!”. Visi klātesošie varēs sagaidīt krāsaino olu lietu, kā arī piedalīties olu ripināšanas sacensībās un lielajā olu kaujā.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.