Foto – Shutterstock

Zemgalē 4


Jelgavniekus un pilsētas viesus 1. aprīlī no plkst. 11 līdz 15 Jelgavas pils parkā aicina svinēt pirmās Lieldienas, piedaloties radošajās darbnīcās un veiklības spēlēs, šūpojoties šūpolēs, kā arī krāsojot, ripinot un meklējot olas. Lieldienu pastaigas atbalstītājs “Balticovo” svētku dalībniekiem sarūpējis aptuveni 1100 olu, ko interesenti varēs kopā nokrāsot pils parkā, kur tradicionāli atradīsies lielais katls ar sīpolu mizām. Tāpat ikviens aicināts līdzi ņemt arī mājās nokrāsotas olas, lai padižotos ar tām un piedalītos olu kaujās. Arī šogad Lieldienu pastaigas dalībniekus priecēs trušu, poniju izstāde, kā arī gardumu tirdziņš.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 3
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
Lasīt citas ziņas

Savukārt pils pagalmā jau no plkst. 11.30 uzstāsies vidējās paaudzes deju kolektīvs “Laipa”, tautas deju ansamblis “Lielupe” un folkloras kopa “Dimzēns”, bet plkst. 12 Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš sveiks 94 mazos jelgavniekus.

Ieeja – ņemot līdzi krāsotas olas.

Svētdien, 1. aprīlī Tukumā risināsies pasākums “Lieldienu zaķim pa pēdām”. Plkst. 12 – 12.30 Brīvības laukumā notiks rotaļas ar Lieldienu zaķi, plkst. 13 – 13.40 Tukuma pilsētas Kultūras namā Lieldienu zaķa pārsteigums – leļļu izrāde “Gliemezīša piedzīvojumi Lieldienās”. Ieeja bez maksas. Plkst. 13.30 – 15 biedrībā “Ligzda” Lieldienu radošās darbnīcas (Brīvības laukums 13, 2. stāvs), tajā pašā laikā Pilsētas parkā Lieldienu trušu apskate, olu vārīšana, krāsošana, atrakcijas un jautrības, bet Talsu ielā 4 būs kārtas lielās šūpoles.

CITI ŠOBRĪD LASA

Džūkstes Pasaku muzejā 1. aprīlī plkst. 12 lielus un mazus apmeklētājus gaidīs pasaku tēli – pasaku zaķis un viņa draugi. Apmeklētāji izzinās Lieldienu tradīcijas, ar dabas materiāliem krāsos olas, lai piedalītos olu kaujas.

1. aprīlī plkst. 13 Lieldienu svinētāji Pastariņa muzejā meklēs atbildes uz mūžseno jautājumu – kāpēc tieši zaķi Lieldienās cilvēkiem nes olas?

Jēkabpils Kena parkā 1. aprīlī no plkst. 11 līdz 13 visi aicināti pievienoties Lielo Zaķu kompānijai, lai lustīgi atzīmētu raibos pavasara svētkus. Augstu iešūposim Lieldienas, meklēsim paslēptās olas, skriesim Zaķu skrējienā, skatīsimies koncertu, krāsosim un ripināsim olas, kaulēsimies, veidosim kopīgu Lieldienu gleznu, darbosimies Jēkabpils Mākslas skolas radošajās darbnīcās un aktīvi darbosimies kopā ar diviem brīnišķīgiem Lieldienu Zaķiem. Ikviens savus spēkus varēs izmēģināt lielajās brīvdabas spēlēs – “Pabaro Lieldienu zaķi”, “Oliņ Boliņ”, “Oliņgols” un “Lielās pēdas”. Ciemos aicinās arī Trušu pilsētiņa ar tās iemītniekiem – trušiem, kaziņām, pīlēm, zosīm, kurus varēs pacienāt ar līdzpaņemtiem našķiem – burkāniem un kāpostiem.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.