Kas notiek ārsta kabinetā 0


Vispirms ārsts aprunāsies un uzdos virkni standarta jautājumu: “Cik gados sākās mēnešreizes?”, “Cik ilgas tās ir?”, “Cik bieži tās ir?”, “Vai ir kādas sūdzības par mēnešreižu regularitāti?”. Ārsts noteikti gribēs zināt, vai ir uzsākta dzimumdzīve. Svarīgi ir atbildēt uz šiem jautājumiem godīgi.

Reklāma
Reklāma
TESTS: Atbildi tikai uz 6 jautājumiem un mākslīgais intelekts izrēķinās tavu vecumu!
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 37
Pasaule visdrīzāk tomēr ir plakana – astrofiziķis izpētījis zemi visaugstākajā precizitātes līmenī
Lasīt citas ziņas

Pēc tam ārsts vēlēsies veikt meitas apskati. Ja meitenei nav bijušas dzimumattiecības, pārsvarā tiek veikta ultrasonogrāfija. Ja ir pastiprināti izdalījumi vai citas sūdzības, piemēram, nieze, apsārtums, tad ārsts apskatīs arī ārējos dzimumorgānus. Kopumā izmeklēšana nav sāpīga vai briesmīga, un jebkurā gadījumā ārsts izstāsta katru soli, ko gatavojas veikt.

Parasti ikvienai meitenei vislielākais uztraukums ir par pirmo izmeklēšanu uz ginekologa krēsla. To veic tikai tādā gadījumā, ja meitenei ir bijušas dzimumattiecības. Ar speciālu instrumentu, ko ieliek makstī, ginekologs apskata dzemdes kaklu, pārliecinās par to, ka nav izdalījumu, iztausta vēderu, dzemdi un olnīcas. Neviena no šīm metodēm nav sāpīga – tās var būt vienkārši nedaudz nepatīkamas, bet ir ļoti svarīgi, lai meitene varētu pēc iespējas vairāk atbrīvoties.

CITI ŠOBRĪD LASA

Dodoties pie ginekologa, ir ieteicams vilkt viegli novelkamu un viegli uzģērbjamu apģērbu. Vislabāk tie būtu svārki vai kleita. Tāpat meitai var rasties jautājumi par apmatojumu. Ginekologam noteikti tas netraucē.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.