13 gadu vecumā Katrīna bija spiesta pārdzīvot nākamo savas dzīves lielo stresu. Florencieši tomēr nespēja nomierināties un veica mēģinājumu viņu nolaupīt, lai iespējami izdevīgāk patirgotos ar visiem, kuri joprojām tajā laikā vēlējās pakļaut sev Florenci. Pētnieki vēsta, ka mazā Katrīna izrādījusi pārsteidzoši lielu drosmi un izturību. Uzzinājusi, ka ieradušies bruņoti ļaudis, viņa pati sev nogriezusi matus, ietērpusies mūķenes tērpā, uzlēkusi mugurā zirgam un paziņojusi, ka tikai tādā paskatā ļausies aizvešanai, sak – lai visi ļaudis redz, kā te apietas ar nabaga mūķenēm. 2


Viņa, protams, nebija nekāda mūķene, taču izspēlēja efektīgu ainu, kas vēlāk izrādīsies viens no viņas iedzimtajiem talantiem, ko viņa arī bieži izmantos. Bet tajā reizē viss aprobežojās ar to, ka viņu tādā paskatā tikai pārvietoja uz citu klosteri, kurā valdīja stingrāks režīms. Taču viņa vismaz nekļuva par ķīlnieci, nenonāca cietumā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem pieciem gadiem, tevī slēpjas potenciāls kļūt par ģēniju 8
Hokeja fanus sajūsminājusi Freiberga kodolīgā frāze par valodu pēc PČ mača pret ASV
Dārzs
Pareizai tomātu barošanai ir nepieciešami trīs elementi – praktiski ieteikumi efektīvai tomātu mēslošanai
Lasīt citas ziņas

Bet vēl pēc laiciņa viss atkal strauji mainījās. Mediči dzimta guva iespēju kārtējo reizi atguva varu, viņas pusbrālis Aleksandrs kļuva par Florences valdītāju, savukārt Katrīna saņēma Urbinas hercogienes titulu un vienlaikus kļuva par vēl lieliskāku dinastiskās tirgošanās objektu. Viens no iespējamiem viņas “pircējiem” vienubrīd pat bija tas pats imperators Kārlis V.

Jauna un pievilta

Katrīna itin nemaz nebija skaistule, taču tajā laikā tam nebija nekādas nozīmes. Jā, viņa bija maza auguma, rudmataina un izvalbītām acīm, taču allaž valkāja elegantu apģērbu, prata izturēties iznesīgi. Svarīgāks bija jautājums par to, kam labvēlīgāka būs savienība ar pāvesta galmu, un notika tā, ka tajā laikā pāvesta krēslā atkal sēdēja kārtējais Mediči dzimtas “svētītais” jeb tātad iebīdītais pārstāvis Džulio Mediči jeb Klements VII.

CITI ŠOBRĪD LASA
Šim pāvestam ārkārtīgi vajadzēja savienību ar Franciju, kurai savukārt bija savas gluži konkrētās intereses Itālijā. Risinājās smaga aizkulišu cīņa ar Hābsburgiem, ar to pašu Kārli V. Apsvērums bija tāds: ja izdodas Katrīnu “pārdot” Hābsburgiem, varbūt izdodas ar viņiem izlīgt. Katrīnai bija 14 gadi, viņa pati labi saprata, ka ir nemitīgas tirgošanās objekts, taču neko nevarēja padarīt. Visbeidzot, pāvests izvēlējās franču variantu – Katrīnai jākļūst par sievu Franciska I dēlam Franciskam, kurš nebija karaļa vecākais (tāds bija Heinrihs), bet gan otrais dēls, tātad arī ne troņmantinieks. Līdz ar to pat nebija runas par to, ka Katrīna varētu kļūt par Francijas karalieni. Lai gan – kas zina…
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.