Foto: Shutterstock

No graudaugiem alerģija! Vai ēst “gluten-free” produktus? 0

Lasītāja Indra uzdod jautājumu uztura speciālistei Lindai Federai: “Sveika, Linda! Ja uzturā ir aizliegts lietot jebkāda veida graudaugus, vai var lietot produktus, kas ir “gluten free”? Vai arī tās ir divas dažādas lietas? Graudaugus man nav ieteicams lietot, jo ir izteikta alerģija, kas izpaužas ādas problēmās – spēcīgs dermatīts visam ķermenim.”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Auns – melns, Lauva – balts: neveiksmīgākā krāsa katrai zodiaka zīmei
Kokteilis
Viņš ir 14 gadus jaunāks par bijušo vīru… Dana Reizniece bauda dzīvi jaunās attiecībās
TV24
“No tā uzņēmuma pagātnē ir zagts un zagts, un zagts, un zagts.” Vai Ukraina ir korumpētākā valsts Eiropā?
Lasīt citas ziņas

Atbild uztura speciāliste Linda Federa: “Labdien, Indra. Paldies par jautājumu. Alerģijas un uzturproduktu nepanesamība ir divas dažādas lietas. Ja jums ir noteikta glutēna nepanesamība, tad ir aizliegti tādi uzturprodukti kā rudzi, kvieši, mieži un auzas. “Gluten-free” produkti nesatur glutēnu, tāpēc ir lietojami uzturā.

Ja jums ir noteikta alerģija pret graudaugiem, tad “Gluten-free” produkti tāpat kā graudaugi nav lietojami uzturā.”

CITI ŠOBRĪD LASA

Lasiet arī citas uztura speciālistes Lindas Federas atbildes!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.