Foto: Shutterstock

No graudaugiem alerģija! Vai ēst “gluten-free” produktus? 0

Lasītāja Indra uzdod jautājumu uztura speciālistei Lindai Federai: “Sveika, Linda! Ja uzturā ir aizliegts lietot jebkāda veida graudaugus, vai var lietot produktus, kas ir “gluten free”? Vai arī tās ir divas dažādas lietas? Graudaugus man nav ieteicams lietot, jo ir izteikta alerģija, kas izpaužas ādas problēmās – spēcīgs dermatīts visam ķermenim.”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
3 horoskopa zīmes, ko visi mīl – viņi izceļas ar īpašu harismu un siltu enerģiju
“Oficiāli neviens neko neaizliedz.” Krievijā strauji izdziest viena no sievietes galvenajām pamattiesībām
Mājas
FOTO. Mežaparkā par 1,4 miljoniem tiek pārdota māja, kas pārsteidz ar arhitektūru un ne tikai…
Lasīt citas ziņas

Atbild uztura speciāliste Linda Federa: “Labdien, Indra. Paldies par jautājumu. Alerģijas un uzturproduktu nepanesamība ir divas dažādas lietas. Ja jums ir noteikta glutēna nepanesamība, tad ir aizliegti tādi uzturprodukti kā rudzi, kvieši, mieži un auzas. “Gluten-free” produkti nesatur glutēnu, tāpēc ir lietojami uzturā.

Ja jums ir noteikta alerģija pret graudaugiem, tad “Gluten-free” produkti tāpat kā graudaugi nav lietojami uzturā.”

CITI ŠOBRĪD LASA

Lasiet arī citas uztura speciālistes Lindas Federas atbildes!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.