Kāpēc, maizi ēdot, asinīs paaugstinās glikozes līmenis? 0

“Izlasot rakstu par rupjmaizi (“Latvijas Avīze”, 24.07.2014.), radās jautājums – kāpēc, maizi ēdot, asinīs paaugstinās glikozes līmenis? Vai tā bija arī ar agrāk cepto maizi?
” Jānis Bērziņš Rīgā

Reklāma
Reklāma
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
RAKSTA REDAKTORS
Vācu policijas auto Latgalē satrauc iedzīvotājus – kas īsti notiek? 2
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Lasīt citas ziņas

Atbild diētas ārste Lolita Neimane: “Jebkura maize satur saliktos ogļhidrātus, no kuriem asinīs paaugstinās glikozes līmenis, tikai tas notiek lēnāk un vienmērīgāk nekā no vienkārša cukura jeb saharozes. Jo rupjāka maize, jo vairāk šķiedrvielu tā satur, jo lēnāk notiek glikozes ieplūšana asinīs.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.