Kāpēc, maizi ēdot, asinīs paaugstinās glikozes līmenis? 0

“Izlasot rakstu par rupjmaizi (“Latvijas Avīze”, 24.07.2014.), radās jautājums – kāpēc, maizi ēdot, asinīs paaugstinās glikozes līmenis? Vai tā bija arī ar agrāk cepto maizi?
” Jānis Bērziņš Rīgā

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Lauvas ir lepni, Dvīņi – aizmāršīgi: kā kura zodiaka zīme audzina savus bērnus
Šī prece pazudīs no “Rimi” plauktiem! Tirdzniecības tīkls ievieš jaunu biznesa stratēģiju – kas vēl tiks izņemts no sortimenta?
“Lai krievi sēž, skatās un trīc, šie ir ievadvārdi!” Ukraina strauji iegūst “muskuļu masu” ballistikā
Lasīt citas ziņas

Atbild diētas ārste Lolita Neimane: “Jebkura maize satur saliktos ogļhidrātus, no kuriem asinīs paaugstinās glikozes līmenis, tikai tas notiek lēnāk un vienmērīgāk nekā no vienkārša cukura jeb saharozes. Jo rupjāka maize, jo vairāk šķiedrvielu tā satur, jo lēnāk notiek glikozes ieplūšana asinīs.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.