Foto – Shutterstock

Ir motivācija, ir lēmums 0

Izvēle – sportot, nesmēķēt, veidot karjeru – atspoguļo dzīves standartus un vērtību personiskajā attieksmē un draugu acīs. Vai sports nozīmē būt veselīgam un aktīvam vai svarīgs tikai tāpēc, ka tagad tā dara visi?

Reklāma
Reklāma
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
TV24
“Ja Putins “atstieptu kātus”, ko tas mainītu?” Slaidiņš atbild tieši un bez aplinkiem
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam 80
Lasīt citas ziņas

Psihoterapeits Tarass Ivaščenko brīdina, ka, modelējot skaistu nākotni un sev solot sākt jaunu dzīvi no pirmdienas vai konkrēta datuma, tiek pieļauta pirmā kļūda – pacilātība un emocionāls apsolījums nākotnei kļūst par mokošu atsacīšanos no šodienas, iedomājoties, ka labāka dzīve sāksies tikai kaut kad vēlāk – skaistajā nākotnē. Iecere sa­sniegt kāroto ir labs sākums, bet tā ne vienmēr ir atbilde uz jautājumu, kāpēc kaut ko vēlamies. Var neizdoties, ja motivē tikai citu cilvēku ieteikumi un vēlmes – viņiem varbūt rūp savi egoistiski mērķi, nevis citu labsajūta. Tāpēc psihoterapeite Inga Zārde iesaka izvētīt savas prioritātes, apsvērt reālos apstākļus un salikt visu pa plauktiņiem.

Ir cieša apņemšanās nomest svaru, bet kā lai atsakās no gardā kūkas gabaliņa, kas tiek pasniegts tik īpaši? Piekāpšanās savām kaprīzēm apgrūtina svarīgāku vēlmju piepildījumu. Kamēr vien saglabājas iekšējas pretrunas, mērķis netiek sasniegts, jo motivācija, iniciatīva un gribasspēks ir patiesais virzītājspēks.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tarass Ivaščenko mudina nepārspīlēt vai domāt vispārināti, jo savas vēlmes jādefinē precīzi! Gribi būt fiziski aktīvs? Labāk saki sev: reizi nedēļā apmeklēšu šo sporta klubu! Ieplāno laiku un aizej! Atliekot darāmo uz rītu, daudzi pārdomā un nolemj atkal nedarīt.

Nevajag vienlaikus sākt vairākas jaunas iniciatīvas, jo var neizdoties neviena. Psihoterapeite Inga Zārde rosina izvēlēties kaut ko vienu un dažkārt to pat sadalīt vairākos mazākos solīšos. Ja grib atmest smēķēšanu, sākumā der iegūt informāciju par to, pēc tam konsultēties ar speciālistu un izdomāt plānu B, lai atkal nepaslīd kāja.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.