Foto – Shutterstock

Jautā lasītāja: 0

“Ar mani ir savādi – kādu laiku ievēroju noteiktu diētu, regulāri un pat bieži sportoju. Bet tad pienāk brīdis, un es tikai gulšņāju un mielojos, sporta zāli vairs neapmeklēju. Taču ne vienā, ne otrā situācijā nejūtos līdz galam labi. Kāpēc tā?”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs
Kokteilis
FOTO. Horvātijas pārstāvis patīkami pārsteidz pasauli, atklājot savu Eirovīzijas favorītdziesmu
TV24
“Kandidāts, kurš grib braukt uz Briseli, kaut ko “klārē” krieviski!” Timrots, Kampars un Upleja-Jegermane komentē debates krievu valodā
Lasīt citas ziņas

Skaidro psihoterapeite un psihosomatiskās medicīnas ārste Inta Zīle:

“Ja ir iekšējs diskomforts, tas fiziski ietekmē ķermeni. Tāpēc liekais svars ir ļoti sarežģīta problēma. Jautātāja pati jau daudz ko pasaka– nekad nejūtos īsti labi. Jāsaprot – mērķis, kādēļ cilvēks ievēro diētu un intensīvi sporto, jau nav sevis mīlēšanas dēļ. Tās nav rūpes par sevi, nav vēlme dot sev un savam ķermenim ko labu, bet gan drīzāk kā sods. Tāda savdabīga sevis ielikšana stingrā režīma cietumā. Liekais svars un izskats izvēršas par pateicīgu tēmu, kurā sevi visu laiku var kritizēt. Sak, esmu resna, tādēļ mani neprec, tādēļ nav labāka darba, tādēļ neveicas… Taču, ja visu laiku iekšēji nejūties labi, ir vienalga, vai ēd pareizi vai aplami. To visu iekšēji uztur sevis nemīlēšana.
Vispirms vajadzētu pārdomāt: kas mani visvairāk tracina manā dzīvē. Kāpēc esmu kopā ar cilvēku, kurš mani neprec. Kāpēc turpinu strādāt darbā, kas nepatīk. Protams, ir ārkārtīgi grūti atrotīt piedurknes un ķerties klāt savas dzīves izvētīšanai. Taču, kamēr neko nemaina, sliktā pašsajūta ņem virsroku.

CITI ŠOBRĪD LASA

Turklāt, ja visu laiku to savu diskomfortu slauka zem paklāja, tas var sākt ietekmēt organismu arī fizioloģiski, ciest veselība, piemēram, sākt buksēt vairogdziedzeris vai aizkuņģa dziedzeris.

Negrasos sacīt, ka liekais svars ir kas labs, taču daudz būtiskākas par svara kilogramu vaimanām ir pārdomas par tēmu – vai labsajūta ir vērtība man pašam?!”

* Viss raksts un citi ieteikumi, kā labāk izvairīties no pārmērīgas ēšanas stresa apstākļos, lasāms žurnāla “36,6 °C” tematiskajā izdevumā “Slaiduma Ceļvedis”.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.