Foto – Shutterstock

Apkopojiet rezultātus un noskaidrojiet, kurš no atbilžu variantiem dominē. 1


A. Impulsīvs smēķētājs
Jūs esat nepacietīgs, ātri zaudējat pašsavaldīšanos un visbiežāk stiepjat roku pēc cigaretes, kad jūtat, ka tiekat atraidīts. Jums smēķēšana ir simtprocentīga bauda – tāda pati, kā, piemēram, sekss vai alkohols. Lai atradinātos no kaitīgā ieraduma, jums jāmācās nepakļauties mirkļa garastāvoklim, bet vispirms izanalizēt radušos situāciju. Pārvarēt atkarību nebūs vienkārši, bet ja strikti nolemsiet, ka tas jādara un tāds mērķis tiks izvirzīts – atmest smēķēšanu uz visiem laikiem būs jūsu spēkos.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna 199
Lasīt citas ziņas

B. Ļaunprātīgs smēķētājs
Jums absolūti nerūp sava veselība. Parasti tas beidzas ar smagām sirdskaitēm vai nopietnām plaušu problēmām. Smēķēšana jums vairs nav tikai kaitīgs ieradums, tā jau kļuvusi par slimību. Lai to uzveiktu, ir vajadzīgs stingrs raksturs un nopietns iemesls, piemēram, stipri sagandēta veselība. Ja negribat problēmas, bet pats nespējat tikt galā – meklējiet speciālista palīdzību.

C. Smēķētājs pret savu gribu
Mierinājumu cigaretē meklējat brīžos, kad esat par kaut ko sanervozējies vai kaut ko dziļi pārdzīvojat. Jums vajadzētu saprast, ka patiesībā cigarete nomierināt nespēj un ne no kā neaizsargā – tā ir tikai ilūzija. Gluži pretēji. Aizsardzību veselība saņems tikai, ja no nikotīna atteiksities.

CITI ŠOBRĪD LASA

D. Radošais smēķētājs
Ievelkot dūmu, jūs visbiežāk aizlidojat kādā fantāziju pasaulē, kur viss ir citādāk. Jūs esat sentimentāls un ļoti jūtīgs, cigarete jums palīdz nedaudz novērsties no sadzīves problēmām un atpūsties. Šī iemesla dēļ uzveikt psiholoģisko atkarību jums būs daudz grūtāk nekā fizisko.

E. Kaislīgs smēķētājs
Jūs esat spēcīga, kvēla būtne. Izvirzot sev kādu konkrētu mērķi, tas tiek sasniegts par katru cenu. Nelaime ir tikai tā, ka tikpat stiprus cilvēkus satikt izdodas ļoti reti. Vilšanās ir tā, kas liek jums uzsmēķēt. Neprasiet un negaidiet no apkārtējiem pārāk daudz – tas jums būs mazāk iemeslu pārdzīvot un stiept roku pēc cigaretes.

F. Bezrūpīgs smēķētājs
Jūsuprāt, mediķu brīdinājumi adresēti visiem citiem, tikai ne jums pašam, jo jūs taču, ja vien gribēsiet, atmest smēķēšanu varēsit viegli. Un kļūdāties, jo patiesībā to izdarīt ir ļoti grūti. Jums jāmācās kaitīgajā ieradumā saskatīt sevis cienīgu pretinieku, kurš obligāti jāuzvar. Tad viss izdosies.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.