Foto – Shutterstock

Kā uz draudzību ar bijušajiem skatās sievietes un vīrieši? 0

Atbild VIŅAS

Gundega Bičevska (34), “Cosmopolitan” galvenā redaktore

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
“Neviens nezina, kā viņu ārstēt…” izmisusi ģimene lūdz sabiedrības atbalstu mazā Roberta ārstēšanai
Lasīt citas ziņas

Laikam tas ir netipiski, bet man ir izdevies saglabāt labas attiecības ar bijušajiem. Es vispār dusmas ilgi neturu. Protams, neesam vairs tik tuvi kā kādreiz, bet spējam uzturēt draudzīgu kontaktu, sveicot viens otru svēkos un retu reizi aprunājoties par to, kā katram klājas. Ja mums kā pārim vairs nav pa ceļam, tas nenozīmē, ka otrs cilvēks jāizdzēš no dzīves kā nebijis. Saviem bijušajiem vēlu, lai viņiem viss ir forši un priecājos, ja viņiem izdodas izveidot labas nākamās attiecības. Zinu, ka viņi to pašu vēl arī man.

Jāatzīst, ir bijuši posmi, kad viens no mums saka – ja šķiramies, tad viss, vairs nevaram kontaktēties… Bet paiet laiks un, izrādās, ka tomēr var ar bijušo normāli komunicēt. Ar pārāk sirsnīgām sarunām varbūt arī nevajag aizrauties, lai atkal nekļūst sarežģīti…

CITI ŠOBRĪD LASA

Gadās, protams, ka bijušais nevar palikt ne labs paziņa, ne draugs, tomēr, ja aizvainojums ir pārgājis un cilvēki spēj būt neitrāli viens pret otru, dzīvojot katrs savu dzīvi, tad, nejauši satiekoties, var pieklājīgi apjautāties, kā otram veicas privātajā dzīvē, bet tas arī viss.

Ilze Kraukle (32), fotogrāfe

Ja attiecības beigušās uz negatīvas nots – piedzīvota nodevība, necieņa, rokas pacelšana, pazemošana vai tamlīdzīgi un ir riebums pret cilvēku, ar ko reiz dalīta viena gulta, manuprāt, nevajag censties saglabāt draudzību. Savukārt, ja pāri izšķīris, piemēram, attālums, jūtu izplēnēšana, raksturu vai vēlmju nesaderība, bet joprojām otrs šķiet fantastisks cilvēks, ar kuru ir kopīgi draugi, kāpēc aizcirst durvis?

Ar savu bijušo draugu pēc šķiršanās savulaik izkratījām viens otram sirdi un pat vaicājām padomu par jaunajām attiecībām. Mūsu abu toreizējie partneri bija greizsirdīgi un to nesaprata. Par spīti tam, savu draudzību saglabājām. Šobrīd abiem ir jau citas otrās pusītes un abi jūtam, ka šoreiz tie ir īstie cilvēki. Esam no sirds laimīgi viens par otru! Viņš tūliņ precēsies, ir ielūdzis mani un manu mīļoto uz savām kāzām. Šoreiz mūsu otrās pusītes nav greizsirdīgas, tieši otrādi – atbalsta šo draudzību un vēlas iepazīties.

Manā kontā ir arī negatīva pieredze – pirmais puisis. Lai kā centos norīt kamolu pēc viņa pāridarījumiem, draudzīgas attiecības nesaglabājām. Viņš vēlējās visu atsākt no jauna – vienalga, vai viņam tobrīd bija cita meitene, vai ne, nerespektēja citus, manipulēja ar cilvēkiem. Ar tādiem nevajag rokas smērēt! No tādas “draudzības” būs vairāk ļaunuma, nekā labuma.

Ieva (25), strādā mārketingā

Kopumā esmu pret draudzēšanos ar bijušajiem. Mana pieredze rāda – ja reiz attiecības beidzas, tātad tam ir pamatots iemesls. Tas ir noiets etaps, pagātne. Jāiet tālāk! Manuprāt, ir divi galvenie iemesli, kāpēc cilvēki, kurus nevieno bērni, arī pēc šķiršanās vēlas palikt draugi. Pirmais – tas, kurš ir šķiršanās iniciators un sāpina otru, vēlas izlīdzināt situāciju. Otrais – viena no pusēm draudzību redz kā iespēju, lai vēlāk mēģinātu atjaunot romantiskas attiecības.

Reklāma
Reklāma

Es neuzskatu, ka sieviete un vīrietis var būt tikai draugi un esmu pārliecināta, ka nākamajam partnerim nav patīkami, ja otra puse uztur kontaktus ar savu bijušo. Ir gadījies pieredzēt, ka vīrietis saka – paliksim draugi, – bet realitātē tas izpaudies citādi. Viņš “draudzībā” ir saskatījis vēl vienu iespēju turpināt attiecības, nevēloties mani atlaist, savukārt es uzskatu, ka tas, kas salūzis vienreiz, lūzīs arī otrreiz.

Lai arī neesmu saglabājusi kontaktus ne ar vienu no bijušajiem draugiem, savās atmiņās tomēr visu piepildu ar gaišumu un pateicību. Visi cilvēki ir mūsu dzīves skolotāji un paldies viņiem par to!
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.