Foto – Shutterstock

Ja vieno kopīgi īpašumi, bizness un draugi 0

Labas attiecības viennozīmīgi palīdzēs arī tad, ja pēc šķiršanās paliek kopīgi īpašumi vai bizness, un gadu gaitā partneriem ir izveidojies ciešs kopīgu draugu loks. Ir situācijas, kad, pārim izšķiroties, notiek cīņa ne tikai par īpašumiem, bet arī draugiem.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Kokteilis
VIDEO. “Tā ir Rita? Ko tu stāsti!” Lauris Reiniks nosauc attiecību eksperti Ritu Lasmani par bezpajumtnieci
Lasīt citas ziņas

Gadās, ka draugi sadalās divās nometnēs un jūtas neērti, komunicējot ar vienu vai otru pusi, vai pat sāk izvairīties un distancēties no bijušajiem mīlniekiem. Nespējot normāli nokārtot savstarpējās attiecības, bijušie partneri riskē iedragāt vai pazaudēt citas nozīmīgas attiecības.

Brīdinājuma signāli draudzībā ar bijušo

Draudzīgas attiecības uzreiz pēc šķiršanās var būt maldinošas. Ir grūti uzturēt labas attiecības, ja viens no partneriem otrā meklē “signālus” vai mēģina izprovocēt uzvedību, kas liecinātu par iespējamu attiecību atjaunošanu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Partneriem, kuriem ir kopīgi bērni, jāiemācās atdalīt partnerattiecības no vecāku būšanas. Tas nav viegli – īpaši, ja attiecības ir pārtrauktas, pavadot spēcīgām emocijām, un bijušajiem partneriem ir grūti paskatīties vienam uz otru bez aizvainojuma vai aiz draudzības slēpjas vēlme manipulēt ar otru arī pēc šķiršanās.

Savukārt parāk tuvas draudzīgas attiecības ar bijušo partneri var traucēt jaunu attiecību veidošanu, brīdina Kleinberga. Jaunajam partnerim var nenākties viegli pieņemt ciešu draudzību ar bijušo, tāpēc ieteicamāk būtu veidot neitrālas attiecības.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.