Foto: Shutterstock

Vai ziemā vērts ēst gurķus? 0

Lasītājs jautā: “Man ļoti garšo gurķi. Ēdu tos arī ziemā: gan svaigus, gan marinētus, visādos veidos. Aizdomājos, jo izlasīju informāciju, ka gurķis satur 96% ūdens. Vai tajā maz ir kas vērtīgs? Tāpat marinētie gurķi – tātad tas ir tikai ūdens (gurķis) + etiķa marināde, atkal – ūdens. Kādēļ to vispār ēst?”

RAKSTA REDAKTORS
“Ļoti negodīgi ir sadalīts valsts ģimenes pabalsts – ar ko divi bērni atšķiras no viena?” mamma Māra izgaismo pretrunu likumos
Krievi uzbrūk Putinam ar vēl vienu neērtu jautājumu, iznīcinot Kremļa mītus
Kokteilis
Šīs 5 horoskopa zīmes ir vislielākās intrigu vērpējas un svēti tic sazvērestībām
Lasīt citas ziņas

“Tas, ka dārzeņi un augļi satur daudz ūdens, pats par sevi ir pluss, nevis trūkums,” akcentē uztura speciāliste Eva Kataja. Turklāt gurķos ir arī citi vērtīgi savienojumi, to skaitā minerālvielas un vitamīni. Tiesa, tie nav lielos daudzumos. Uztura speciāliste iesaka ēst gurķus ar visu mizu, jo tā tiks uzņemtas arī šķiedrvielas.

Eva Kataja cer, ka gurķis nav vienīgais dārzenis šā cilvēka uzturā. Gurķis ir veselīgs un dažādībai noder, taču būtu jāēd arī citi dārzeņi.

CITI ŠOBRĪD LASA

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.