Ar ko jāsāk?? 0


Vannas istabas remonts jāsāk ar rūpīgu pārdomāšanu un plānošanu. Izmanto shēmu, kas sastāv no 5 soļiem!

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
Lasīt citas ziņas

1. Idejas radīšana – te vari izpausties, iztēlojoties vai smeļoties iedvesmu no žurnāliem, katalogiem un skaistām Pinterest un Instagram bildēm.
2. Idejas pārbaudīšana – vai Tevis uzburtās idejas īstenošanai ir nepieciešama papildu informācijas ievākšana vai konsultācija ar speciālistu? Šajā etapā vari lūgt palīdzību ģimenes locekļiem vai draugiem, kuri pēdējā laikā veikuši remontu – ļoti iespējams, ka viņi varēs padalīties ar kāda pieredzējuša speciālista kontaktiem.
3. Plānošana – ķeries tai klāt (budžets, darbaspēks, materiālu iegāde, saskaņošana būvvaldē utt.)!
4. Idejas īstenošana dzīvē!

Pieredzējuši meistari parasti uzsver, ka pieļautās kļūdas bieži vien varēja novērst jau pašā sākumā, pat pirms darbu sākšanas, ja vien vairāk laika būtu veltīts racionālai un tālredzīgai plānošanai. Lūk, daži jautājumi, kurus apdomāt, izstrādājot vannas istabas remonta ideju.

CITI ŠOBRĪD LASA

Remonta apjoms. Mainīsi visu no A līdz Z vai kaut ko atstāsi pa vecam? Ja vēlies saglabāt, piemēram, vannu, tā laikus jāpasargā no sabojāšanas. Ja to remontdarbu veicējam laicīgi nepateiksi, var gadīties, ka jau pirmajā remonta dienā ieraudzīsi vannu ar nodauzītām malām, sabojātu sifonu (caurule, no kuras ūdens tiek novadīts uz kanalizāciju) utt.

Tehnikas jauda. Sapņo par SPA salonu mājas apstākļos, un jau gatavojies pasūtīt vannu ar hidromasāžas (ūdens spiediens, kas masē) vai hromoterapijas (krāsu spēle ūdenī) funkciju? Vēlies atvieglot savu ikdienu, iegādājoties jaudīgu veļas mašīnu? Pirms pērc, noskaidro, vai ūdens spiediena un elektrības jauda Tavās mājās ir pietiekama. Kur to darīt? Par ūdens spiedienu apjautājies namu pārvaldē. Par elektrības jaudu informāciju meklē līgumā ar elektroenerģijas pakalpojumu sniedzēju. Pārliecinies arī par ūdens cietību. Ja tas ir ciets, jāuzstāda ūdens filtrs, lai saudzētu jaunuzstādīto tehniku.

Jāparedz ārkārtas situācijas.
Avārijas situācijās ir jātiek klāt cauruļvadiem, tāpēc pieeju tiem nedrīkst nobloķēt. Ja remonta laikā tos nobloķē, jo tie šķiet neestētiski, pirmkārt, avārijas gadījumā tiek kavēts santehniķu darbs, otrkārt, tiek sabojāts interjers, laužot ceļu līdz cauruļvadiem. Cauruļvadus var nomaskēt, piemēram, ar dekoratīviem atveramiem paneļiem, ko vajadzības un steigas gadījumā vienkārši attaisa.

Interjers un tehnika. Uzraksti uz papīra vai uzskicē, kas Tavā ideālajā vannas istabā atradīsies. Pēc tam pieraksti aptuvenos izmērus katrai no mēbelēm un sadzīves tehnikai (ja plāno iegādāties jaunas mantas, izmērus piefiksē, dodoties uz mēbeļu saloniem un sadzīves tehnikas veikaliem vai apskatoties interneta veikalos). Tad ņem mērlenti, dodies uz vannas istabu un mēģini iztēloties, kur Tu gribētu visu novietot un vai tam pietiks vietas. Atceries ieplānot pietiekami daudz brīvas vietas, lai varētu ērti kustēties.

Saskaņošana. Ja esi iecerējis kardinālas pārmaiņas, kas jāsaskaņo likumā paredzētajā kārtībā, tas ir jādara laicīgi, jo var prasīt vairāk laika nekā iecerēts.

Piemērotākais laiks remontam. Ir prātīgi uz remonta laiku darbā paņemt atvaļinājumu, lai darbus pēc iespējas raitāk virzītu uz priekšu. Nav noslēpums, ka ieilguši remonta darbi visiem mājiniekiem rada diskomfortu.

Līdzko būsi sācis plānot un rūpīgi izanalizēt katru soli, visticamāk, sapratīsi, ka jautājumu paliek arvien vairāk. Lasi tālāk un iepazīsties ar remonta plānošanas procesu sīkāk!
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.