Zaļo tomātu ievārījums – neparasta recepte visiem tomātu cienītājiem 0

“Facebook” profilā “Rūta meklē garšu” publicēta neparasta recepte – zaļo tomātu ievārījums. Kā tādu pagatavot?

Reklāma
Reklāma
“Latvija nav pelnījusi neatkarību.” Sieviete skarbi izsakās par Latviju un sadusmo tautiešus 29
Kokteilis
Merkurs Skorpionā brīdina: 4 zodiaka zīmju pārstāvjiem tuvākajā nākotnē gaidāms liels pārbaudījums
RAKSTA REDAKTORS
“Kāds izmanto Ukrainas karu, lai…” Mairis Daugavpilī pamanījis dīvainas skrejlapas uz ēku sienām 50
Lasīt citas ziņas

Zaļo tomātu ievārījums nav nekāds jaunums, tomēr vienmēr kāds uzdod jautājumu: “Vai tad tā arī var?” Var gan!, Turklāt, sanāk ļoti garšīgi.

Sastāvdaļas:

1kg piengatavu zaļo tomātu,
0,3 – 0,5kg ievārījuma cukura,
2 citronu sula vai vislabāk – 1 glāze cidoniju sulas.

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Tomātiem izgriež serdes, un tos sagriež mazos nelielos gabaliņos.
Katliņā ielej mazliet ūdens vai uzreiz cidoniju sulu, ieber tomātus un vāra. Kad tomāti vārījušies ~30 min un jau mainījuši krāsu, pieber cukuru un turpina vārīt.
Noputo, ja nepieciešams, pielej cidoniju sulu, vēl mirkli pavāra un tad pilda burkās un vāko ciet. Glabā pagrabā kā jebkuru ievārījumu.

Zaļo tomātu ievārījums sanāk patīkami saldskābs un nebūt negaršo pēc tomātiem. Tam var pierīvēt citrona miziņu, piemest pāris krustnagliņu un nedaudz kanēļa.

Provējiet!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.