Foto – Shutterstock

Nr.6 Asi stūri 0

Galda un plauktu asie stūri un malas var būt nejauku traumu cēlonis, kad nākas pat likt brūcēm šuves. Ražotāju piedāvājumā ir plašs klāsts, ar aizsargiem (silikona uzmavas, mīkstas lentes), ko uzliek mēbeļu stūriem. Cena – 2–8 eiro.

Reklāma
Reklāma

Nr.7 Cepeškrāsns durtiņas

Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu 142
Lasīt citas ziņas

Kaut nedaudz paverot cepeškrāsns durtiņas, kamēr tajā gatavojas maltīte, bērnam sejā var iesisties karsts tvaiks, izraisot nopietnus apdegumus, tāpēc noderēs speciāls durtiņu fiksators.

Nr. 8 Gāzes plīts pogas

CITI ŠOBRĪD LASA

Ir laiks, kad bērni ir kā uzburti uz gāzes plīts un cepeškrāsns pogu grozīšanu. Jaunākiem gāzes plīts modeļiem ir aizsardzība – tie īpaši jāpiespiež, lai atbloķētu gāzes padevi. Ja ražotājs plītij nav iestrādājis aizsardzību, bērnu drošībai var izvēlēties regulēšanas pogu aizsargus.

Nr.9 Plīts virsma un karsti katli

Lai mazos pirkstiņus pasargātu no karstas plīts virsmas un katliem, iespējams virsmai uzlikt caurspīdīgas plastmasas aizsargu.

Nr.10 Žalūzijas

Tas varbūt nav tik bīstami no drošības viedokļa, tomēr gadās, ka bērns rotaļājoties salauž žalūziju atvēršanas mehānismu. Žalūzijām sānos lielākoties ir aukla, ar ko tās atver. Lai bērns netiktu klāt, vecāki to mēģina uzcelt uz augšu vai paslēpt. Ir speciāla ierīce, ko uzliek uz aukliņas, lai bērns nevar to pavilkt uz vienu vai otru pusi.

Padoms

Ir speciālie slēdži atvilktnēm, durvīm, skapjiem, bet ir arī universālie, kurus atkarībā no bērna intereses var uzlikt klozetpoda vākam, ledusskapim, skapītim, kumodei.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.