10. solis. Saules aizsargkrēms. 0


Pēdējais solis korejiešu skaistuma rutīnā ir saules aizsargkrēma uzklāšana. Viens no galvenajiem ādas novecošanas veicinātājiem ir kaitīgie ultravioletie stari. Āda jāpasargā no saules jebkurā gadalaikā vai dienas pusē – tik ilgi, kamēr saule ir virs apvāršņa, uz ādas noteikti jāuzklāj saules aizsargkrēms vai tonālais krēms ar aizsargfaktoru vismaz 15 SPF.

Reklāma
Reklāma

Ievēro!

7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Lasīt citas ziņas

Lai gan Korejas skaistuma standarti un ikdienas skaistumkopšana ir krietni vien pārspīlēta, no tās tomēr varam šo to aizgūt. Ādas palutināšanai vai kādā atslodzes dienā ir vērts izmēģināt korejiešu skaistumkopšanas soļus vai jau esošajā ikdienas ādas kopšanā iekļaut kādu no tiem.

2. Atvadies no kosmētikas noņemšanas salvetēm

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai gan kosmētikas noņemšana ar salvetēm ir ērta, tomēr šis prieks nenāk par labu ādai. Salvetes paciņās ir izkārtotas cita virs citas, turklāt ir iemērktas šķidrā kosmētikas noņēmējā – šāda vide ir labvēlīga dažādu baktēriju augšanai.

Bieži vien salvetes stāv veikalu plauktos vairākus mēnešus, tādēļ, lai tās neizžūtu un pildītu savas funkcijas, ražotāji kosmētikas noņēmējam pievieno parabēnus, spirtu un antibakteriālus līdzekļus. Šie komponenti sausina ādu, it īpaši ap acīm, kur āda ir plānāka, tādējādi veicinot ādas novecošanu. Savukārt baktērijas rada pumpas vai saasina akni jeb ādas slimību, kas izpaužas kā ilgstoši nepārejoši, strutaini izsitumi.

Tā vietā, lai notīrītu kosmētiku ar salvetēm, lieto micelāro ūdeni. Tas būs parocīgs arī situācijās, kad nevari paņemt līdzi ikdienas sejas kopšanas līdzekļus, piemēram, ceļojot.

3. Izvēlies pēc iespējas dabiskākus produktus

Vairākums kosmētikas ražotāju, kas piedāvā ādas kopšanas līdzekļus masu tirgum, bieži vien ražošanas procesā pievieno nesaudzīgas vielas, kas laika gaitā vairāk kaitē ādai, nevis uzlabo tās stāvokli. Tā vietā, lai uzķertos uz zemajām skaitsumkopšanas līdzekļu cenām un vilinošajiem reklāmu saukļiem, 2017. gadā centies izvēlēties dabiskākus kosmētikas produktus un rūpīgāk pārbaudi produkta etiķeti.

Pievērs uzmanību šiem komponentiem:

* Sulfāti (Sodium Lauryl Sulphate jeb SLS, Ammonium Lauryl Sulphate).

Sulfāti sausina ādu, veicina alerģiskas reakcijas, izsitumus un rada ādas apsārtumu.

* Parabēni (butyl, methyl, ethyl, propyl, isobutyl paraben).

Parabēni pagarina kosmētikas derīguma termiņu, tāpēc tos kosmētikas ražošanā izmanto visai bieži. Parabēni spēj iesūkties un uzkrāties dziļākajos šūnu slāņos. Tie var ietekmēt veģetatīvo nervu sistēmu, kairināt ādu. Spēj imitēt sieviešu dzimumhormonu estrogēnu.

Reklāma
Reklāma

* Minerāleļļa, silikons, petrolāts un parafīna želeja (mineral oil, paraffinum liquidum, silicon petrolatum, paraffin, paraffin oil, paraffin wax, vaseline).

Šīs ķimikālijas veido neelpojošu kārtiņu uz ādas un aizsprosto poras, veicinot pumpas vai krunciņu rašanos.

* Smaržvielas (parfum).

Smaržvielas visbiežāk pievieno kosmētikas produktiem, lai novērstu citu vielu nepatīkamo aromātu. 95% no pievienotajām smaržvielām ir sintētiskas un ražotas uz naftas produktu bāzes.

Foto – Shutterstock

4. Izmēģini sejas birstītes

Rūpīgākai ādas attīrīšanai arvien vairāk ražotāju piedāvā gan elektriskās, gan parastās rokas birstītes. Ja līdz šim seju mazgāji ar pirkstiem, 2017. gadā iepriecini sevi ar jaunu ierīci! Tā palīdzēs dziļāk iztīrīt poras un atbrīvoties no sīkajiem puteklīšiem, kas nosēžas uz sejas dienas gaitā. Birstītes gluži kā skrubis attīrīs seju no atmirušajām ādas šūnām, veicinās asinscirkulāciju un uzlabos ādas toni.

Ievēro!

Ja tev ir jutīga āda, izvēlies birstīti ar maigiem sariņiem un izmanto to vienu vai divas reizes nedēļā.

5. Pamēģini nakts maskas dabiskam mirdzumam

Nakts maskas (angliski – sleeping packs) ir kārtējais skaistumkopšanas produkts, kas rietumvalstīs, tostarp Latvijā, ieceļojis no Dienvidkorejas. Tā jāuzklāj uz sejas pirms došanās gulēt un jāļauj iesūkties ādā. Nakts maska darbojas līdzīgi kā nakts krēms, taču vienlaikus arī kā serums – cīnās pret novecošanas pazīmēm, mitrina un tonizē ādu, kā arī sašaurina poras. No rīta āda izskatās mirdzošāka un mundrāka.

Nakts maskas nav līdzīgas ierastajām sejas maskām. To tekstūra atgādina gelu un iesūcas ādā, tāpēc no rīta nav jānoskalo. Maskas arī nesmērē gultasveļu.

6. Nēsā līdzi sejas spreju

Spreji sejai veikalu plauktos parādījās jau pirms laba laika. To mērķis ir atsvaidzināt grimu vai uzmundrināt ādu pēc garas darba dienas. Vēl nesen spreji bija ar minerālūdeni vai termālo ūdeni pildīti flakoniņi, kurus daudzi uzlūkoja ar neizpratni. Tagad nopērkami jaunākās paaudzes spreji, kas papildināti ar dažādām kosmētiskajām eļļām, augu ekstraktiem un glicerīnu, piešķirot produktam jaunas īpašības.

Jaunajā gadā somiņas saturu papildini ar jaunākās paaudzes sejas spreju – tas noderēs gan vasarā, lai atsvaidzinātos, gan ziemā, lai piešķirtu ādai mitrumu. Taču visi spreji nav vienādi – dažiem ir matējošs efekts, citi nofiksē grimu, bet vēl citi mitrina ādu vai pārklāj ar īpašu kārtiņu, kas pasargā no izplūdes gāzēm.

7. Pabaro ādu no iekšienes

Pareizs uzturs ir priekšnoteikums, lai āda būtu mirdzoša un skaista. Veselīga ēšana un vērtīgi produkti patiesi var darīt brīnumus, jo ietekmē hormonālo līdzsvaru, turpretī nepilnvērtīgs uzturs var veicināt pumpu rašanos, rosināt iekaisumus un pat sausināt ādu.

Šogad izvirzi mērķi ik pa laikam pabarot ādu no iekšienes. Lūk, daži produkti, ar ko iepriecināt ādu.

Tumšā šokolāde – satur flavonolu, antioksidantu, kas aizkavē šūnu bojāšanos, samazina tūsku, mitrina ādu un veicina asinscirkulāciju.

Valrieksti – tajos atrodamās omega-3 taukskābes padara ādu elastīgāku. Šo riekstu sastāvā ir arī varš, kas stimulē kolagēna veidošanos ādā.

Zaļā tēja – tajā ir antioksidanti, kas stimulē asinsriti un skābekļa piegādi ādai, neitralizē brīvos radikāļus.

Kale salāti – satur uzturvielas, kas uzsūc un neitralizē brīvos radikāļus, ko rada UV stari. Turklāt šis produkts ir bagāts ar A un C vitamīnu.

Avokado – šajā auglī ir C un E vitamīns, bēta karotīns, kas palēnina krunciņu rašanos, un citas minerālvielas, piemēram, magnijs, kalcijs, kālijs, cinks, fosfors un dzelzs.

Ķirbis – tāpat kā avokado, ķirbis satur bēta karotīnu, kas organismā pārvēršas par A vitamīnu un ir īpaši nozīmīgs ādas šūnu veidošanās procesā. Šī lielā oga ir bagāta ar cinku – minerālu, kas regulē sebuma izdalīšanos un iesaistās ādas reģenerācijas procesos.

Mūsu eksperte Elvita Juškevica, skaistumkopšanas speciāliste kosmetoloģijā

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.