Foto: Fotolia

Bagātinātie augu valsts produkti 0

“Mūsdienās daudzi augu valsts produkti ir bagātināti ar B12 vitamīnu, un nav tā, ka to iespējams uzņemt tikai ar dzīvnieku valsts produktiem,” apgalvo speciāliste. “Šis vitamīns tiek pievienots, piemēram, sojas pienam, ko ikdienā pārsvarā lieto vegāni. Varbūt arī visēdājs dzer sojas pienu, jo tas viņam gluži vienkārši garšo. Sojas pienu sastāva ziņā mēģina pietuvināt govs pienam, bagātinot ne vien ar B12 vitamīnu, bet arī ar kalciju, citām minerālvielām vai vitamīniem. Vērtīgais vitamīns mēdz būt vēl citos augu piena dzērienos. Izņēmums varētu būt organic (ekoloģisks, bioloģisks) piens, jo tam nav piedevu.”

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Ziemeļamerikas indiāņu zvēru horoskops. Uzzini, kurš dzīvnieks esi tu! 17
TV24
Ojārs Rubenis: “Tikai debilu cilvēku apziņā var būt tāda sajūta, ka mēs varam braukt pa tādiem ceļiem un tādām Rīgas ielām…” 112
Lasīt citas ziņas

Arī brokastu pārslās atrodams B12 vitamīns un citas minerālvielas. Nereti ar šo vitamīnu ir bagātinātas rauga pārslas, ko vegāni izmanto kā garšvielu. Tomēr, izvēloties produktu, jāpievērš uzmanība sastāvam, jo ne vienmēr rauga vai brokastu pārslas ir papildinātas ar vitamīnu.

“Iespējams, B12 vitamīns ir arī jogurtos, kas izgatavoti no sojas vai mandeļu piena. Mūsdienās vērtīgo vitamīnu aizvien biežāk sāk pievienot gan dažādiem dzērieniem, gan no govs piena ražotajiem jogurtiem, it īpaši tiem, kas paredzēti bērniem. Tā kā bērni ir izvēlīgi un bieži neēd gaļu, tas ir veids, kā viņi var uzņemt visu nepieciešamo.”

Zināšanai

CITI ŠOBRĪD LASA

B12 vitamīnu sintezē baktērijas. Pastāv teorija, ka tas atrodams arī dīgstos vai kritušos ābolos. Tomēr, lietojot nemazgātus produktus, cilvēks drīzāk saindēsies, nevis uzņems vitamīnu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.