Foto – Shutterstock.com

Attiecības attīstās zibens ātrumā 4

“Aivars sākumā šķita lielisks. Saņēmu ziedus, pārsteiguma dāvaniņas, uzmanību un komplimentus. Jutos fantastiski, kas pēc nesenās šķiršanās bija kā balzams manai papluinītajai pašapziņai. Tomēr ar laiku viņa uzmanība kļuva nogurdinoša – ātrais runas temps, brīžam nesakarīgā aizrautība…

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 20
VIDEO. “Gudrīši!” Aivars Lembergs ar vienkāršu piemēru nodemonstrē, kā sankcijas ietekmējušas Krieviju
Krievija konfiscē itāļiem rūpnīcas. Itālijas atbildes gājiens ir filigrāns 32
Lasīt citas ziņas

Tas viss mani biedēja. Aizdomājos, vai viņš nelieto narkotikas. Saņēmu pārmetuma pilnu noliegumu un sašutuma lēkmi. Pamazām viņš jau sāka runāt par bērniem, kāzām, pārcelšanos uz viņa dzimtas mājām… Kādas dzimtas mājas?! Mēs kopā bijām divus mēnešus un vienkārši staigājām uz randiņiem.

Kad viņa dievināšana vairs nebija paciešama, vienkārši pazudu no viņa dzīves. Izskaidroju situāciju un nobloķēju viņa telefona numuru, kā arī sociālo tīklu profilus. Kādu laiku baidījos, vai viņš mani nevajās, taču, tikpat pēkšņi un apņēmīgi, kā uzradies, Aivars no manas ikdienas arī pazuda.” Inta (31), juriste.

CITI ŠOBRĪD LASA

Cilvēki, kuri sirgst ar dažādām mentālās veselības problēmām, nereti izceļas ar īpaši ātru un neskaidru runāšanu, kā arī kustīgumu un milzu aizrautību. Šāda tipa vīrietis lieliski spēs uzminēt tavas vājības un mazvērtības kompleksus, ar tos mazinošiem komplimentiem pierunājot pilnas ausis un burtiski smacējot tevi dievināšanā un pielūgsmē. Kādu laiku tu jutīsies kā pievilcīgākā un neatvairāmākā sievietei zemes virsū.

Taču pēc kāda laika viņa rīcība krasi mainīsies un, ja vien būsi spējusi izsekot viņa maniakālās aizrautības pilnajai dzīvei, kurā tev tā rezultātā uz kādu laiku bija piešķirta galvenā loma, viņš no tavas ikdienas, savukārt, var arī nozust.

Prasmīgais spoguļotājs

“Haralds nekad mūžā nebija paņēmis rokās tenisa raketi. Tā kā šis sporta veids ir mana sirdslieta, teicu, ka kaut kad vajadzētu abiem to izmēģināt, un piekritu viņu pamācīt. Pēc pirmā kopīgā treniņa viņā iedegās īsta kaislība pret šo sporta veidu, kas mani, protams, priecēja. Taču drīz vien sākotnējā aizraušanās pārtapa apsēstībā. Viņš sāka trenēties tikpat bieži, kā es, un pamanīju, ka arvien vairāk arī iesaistās manu draugu dzīvēs, sāk kontaktēties ar manu ģimeni. Ja sākumā mums bija arī atšķirīgas intereses un viedokļi, tad nu nepameta sajūta, ka satiekos pati ar savu klonu – vien vīrieša izskatā. Kad redzēju, ka viņš pat apsver mainīt savu nodarbošanos, lai strādātu jomā, ko pārstāvu es, sapratu, ka mūsu komunikācija un attiecības vairs nav veselīgas.

Kontaktus pārtraucu, beidzoties arī mūsu attiecībām. Pēc pusgada pamanīju, ka viņš ir sācis aktīvi nodarboties ar kāpšanu klintīs. Un – kāda sagadīšanās – tieši to dara arī meitene, kura norādīta viņa attiecību statusā kā Haralda otrā pusīte.” Dace (26), ergoterapeite.

Šī tipa vīrietis sākotnēji visnotaļ apņēmīgi centīsies tevi pārliecināt par jūsu dvēseļu radniecību. Un uz kādu brīdi viņam tas pat izdosies. Visticamāk, viņam sāks patikt visas tās pašas lietas, kas patīk tev – viņš uzsāks nodarboties ar tevis iecienītajiem sporta veidiem un vaļaspriekiem, vēlāk jau pilnībā pārņemot tavu dzīves stilu un nemitīgi akcentējot jūsu neskaitāmās kopīgas intereses un likteņa pirkstu, kas tādus dvēseles radiniekus savedis kopā.

Reklāma
Reklāma
Speciāli šo tendenci sauc par “spoguļošanu” – psihopātam nav savas reālas identitātes, tāpēc tā tiek it kā aizgūta no līdzcilvēkiem un konkrētā brīža pielūgsmes objekta.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.