Foto – Shutterstock

Ar lēcām naktī
 0


Ja tuvredzība nepārsniedz 4,5 dioptrijas, taču brilles un lēcas traucē darbā, kā tas ir, piemēram, ugunsdzēsējiem, atgūt labu redzi dienas laikā palīdzēs nakts kontaktlēcas. Papildu ieguvums ir iespēja brīvi nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm, peldēties un apmeklēt pirti. Tiesa, rezultātus var ietekmēt vairāki parametri, kurus iepriekš izvērtē acu pārbaudē.

Reklāma
Reklāma
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
Lasīt citas ziņas

Šīs kontaktlēcas ieliek īsi pirms gulētiešanas. Tās nerada diskomfortu, jo izgatavotas no speciāla gaisu caurlaidīga materiāla, un miegā mēs acis nemirkšķinām. Lai panāktu vēlamo efektu, tām jāatrodas acīs 6–8 stundas, un šajā laikā ar plakstiņa spiedienu un īpašo kontaktlēcas dizainu tiek nedaudz mainīta radzenes forma. No rīta lēcas izņem, nomazgā un līdz vēlam vakaram vai pat visu nākamo dienu iespējams skaidri redzēt bez brillēm un parastajām kontaktlēcām.

Pārtraucot tās lietot, pirmajā dienā efekts vēl saglabāsies, taču nākamajā redze pasliktināsies. Pētījumi liecina, ka nakts lēcas var palēnināt vai pat apturēt tuvredzības progresēšanu bērniem un pusaudžiem. Diemžēl tālredzības gadījumā to efekts nav noturīgs.

PADOMS


CITI ŠOBRĪD LASA

Kontaktlēcas būs piemērotākas nekā brilles, ja:

• ir stipra tuvredzība vai tālredzība, taču ar brillēm redzi neizdodas pietiekami uzlabot;

• redzes asums katrā acī atšķiras par vairāk nekā divām dioptrijām;

• astigmatisma gadījumā, kad gaismas stari acī tiek lauzti nevienmērīgi un dažādās tās vietās nepieciešama atšķirīga redzes korekcija.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.