Foto – Shutterstock

Ārstnieciskās vannas 0

Sērūdeņradi ārstniecībā Ķemeros sāka izmantot jau 18. gadsimtā. Kā vēsta leģenda, kāds kuģa avārijā cietis jūrnieks klīdis pa mežu, zaudējis spēku, apsēdies pie koka un viņam iekodusi čūska. Mēģinot remdēt sāpes, vīrs iegremdējis roku sērūdeņraža upītes ūdenī. Brūce drīz vien sadzijusi, un kopš tā laika to lieto ārstnieciskiem nolūkiem.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 42
TV24
Banka darba samaksu pārskaita tiesu izpildītājam, neskatoties, ka parādnieka apgādībā ir trīs nepilngadīgi bērni. Advokāts skaidro, vai tā var
TESTS: atbildi uz 10 vienkāršiem jautājumiem un mēs pateiksim, cik izglītots tu esi!
Lasīt citas ziņas

Kā stāsta Elīna Malkiela, minerālūdens vannas iedarbojas uz organismu ar ūdens temperatūru, mehānisko spiedienu un ķīmisko sastāvu – vērtīgās vielas caur ādu nonāk asinīs, kur iesaistās bioķīmiskās reakcijās un labvēlīgi ietekmē organisma atjaunošanās procesus.

Izmanto sēdvannas, pusvannas līdz nabai, pilnas vannas, kad pacients tajā gremdējas līdz sirds līmenim, kā arī četrkameru vannas, kad rokas un kājas siltā minerālūdenī ievieto atsevišķi gadījumos, ja veselības stāvokļa dēļ vispārējā vanna nav piemērota.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sērūdeņraža vannas ieteicamas hronisku muguras un locītavu sāpju gadījumos. Tiem, kuri daudz strādā pie datora, tās palīdz mazināt muskuļu saspringumu un “restartēties”. Tās ārstē arī gastrītu, uzlabo vielmaiņu un bioloģiski aktīvo vielu sintēzi organismā. Lai gan ginekologi uz šīm procedūrām nosūta reti, sērūdeņradis kopā ar dūņām var palīdzēt arī neauglības gadījumā.

Tā kā sērūdeņradim piemīt reģenerējošas īpašības, to izmanto ādas slimību, piemēram, psoriāzes vai neirodermīta gadījumā, izņemot slimības saasinājuma periodus. Kā stāsta slimnieki, pietiekot tikai noskalot rokas vai muti “Ķirzaciņas” ūdenī un āda kļūstot mīkstāka. Turklāt, tā kā sērūdeņradim piemīt reģenerējošs efekts, tas padara gludākas neglītas rētas.

Intensīva darba darītājiem, kuri cieš no stresa, izdegšanas sindroma un veģetatīvās distonijas, ieteicamas broma minerālūdens vannas. Tā kā tas satur arī jodu, šīs procedūras var palīdzēt arī vairogdziedzera problēmu gadījumā.

Ja vien to pieļauj veselības stāvoklis, minerālūdens vannas kombinē un maina ar ārstniecisko dūņu terapiju. Tās labi sader ar fizioterapiju, ergoterapiju, masāžām un citām rehabilitācijas metodēm.

Dažādu hronisku slimību gadījumos visbiežāk sāk ar četrām piecām minerālūdens vannām, kombinējot tās ar dūņu aplikācijām, taču, ja tās izmanto nevis medicīniskos, bet veselību veicinošos nolūkos, parasti iesaka līdz pat 20 procedūrām. Pašsajūta uzlabojas vidēji no pusgada līdz gadam. Tikai retumis nav jūtamas pozitīvas izmaiņas.

UZZIŅA

Sērūdeņraža minerālūdens iedarbība
* Regulē siekalu izdali.
* Veicina kuņģa un zarnu trakta motoriku.
* Mazina sālsskābes sekrēciju kuņģī.
* Normalizē aizkuņģa dziedzera un aknu darbību.
* Mazina sāpes.
* Veicina audu atjaunošanos.
* Mazina iekaisuma procesu un veicina dzīšanu.

Reklāma
Reklāma

Nātrija hlorīda minerālūdens iedarbība
* Palielina kuņģa sulas skābumu.
* Uzlabo zarnu fermentu sekrēciju.
* Normalizē aizkuņģa dziedzera funkciju.
* Stimulē žults kustību.
* Mazina hronisku iekaisumu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.