Der IZMĒĢINĀT
 0


Divi taidzi vingrinājumi, kas var noderēt ikvienam. Palīdz sakārtot sevi, gūt mieru un līdzsvaru.

Reklāma
Reklāma

1. MAINI VECO PRET JAUNO


Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 86
Lasīt citas ziņas

Ieelpo jaunu enerģiju un izelpo veco, tiekot vaļā no nelāgām domām, mazinot iekšējās problēmas, kas traucē.

Nostājas kājas platāk par pleciem, visu svaru pārnes uz labo kāju. Ar rokām it kā saņem enerģijas lādiņu, ieelpo jaunu, gaišu, dievišķu debesu enerģiju – tā ieplūst krūškurvī, vēderā un iegurnī. It kā skalo ķermeni no sliktām lietām un uzlādē to. Elpo ar diafragmu – tā, lai vēders piepūšas. Vizualizē šīs domas galvā vai sirdī, kā labāk tīk, ļauj tām aizpildīt visu ķermeni.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc tam izelpo, pārnesot svaru uz kreiso kāju. Izelpo sliktas domas, slimīgo enerģiju no sevis, ar rokām it kā izgrūž, atstumj, elpa izplūst caur plaukstu centriem. Izpūš visu, no kā grib tikt vaļā. Vingrinājumu izpilda tik ilgi, kamēr slikto domu vietā stājas tīkamas. Var pietikt ar vienu reizi, lai viss sakārtotos.

2. Rokas ir mākoņi


Vingrinājums sniedz mieru un stabilitāti. Uzlabo enerģijas plūsmu sirdī un smadzenēs, palīdz normalizēt asinsspiedienu, kā arī cukura līmeni asinīs.

Stāv, kājas plati. Labā roka ar delnas centru pret sirdi, kreisā – ar delnas centru pret zemi, nabas līmenī, aptuveni 30–50 centimetru attālumā no ķermeņa. Viss svars uz vienu ķermeņa pusi. Ieelpo un izelpojot maigi pagriežas uz labo pusi, tur roku augšā, vienlaikus pārnesot svaru uz labo kāju. Kad svars ir pilnīgi labajā pusē, maigi maina rokas – labā iet uz leju, kreisā – uz augšu. Tas maina enerģijas plūsmas ķermeņa pusēs.

Pēc tam tikpat līgani slidina atpakaļ, mainot arī svara pusi. Mugura paliek taisna – kā centrs, bet galva un naba grozās līdzi roku virzienam. Šādi turpina, kamēr sevī jūt patīkamu mieru.

Par taidzi saka: ja kustas viens kauliņš, kustas viss ķermenis.

IR VĒRTS AIZŅEMTIES


Taidzi ir ne tikai kustību kopums, bet ietver arī īpašus principus. Dažus no tiem vērts ieviest savā dzīvē pat tam, kurš nepraktizē taidzi.

Solis atpakaļ


Ja kāds uzbrūk, samilzis konflikts, rodas sarežģījumi sadzīvē vai darbā – nevajag censties momentā dot pretsparu, bet vispirms it kā atkāpties. Nemesties ar spēku pret spēku, bet būt elastīgam un uz brīdi paiet malā. Negaidītā rīcība samulsina, pretinieks atslābst. Šo brīdi vērts izmantot, lai labāk sakopotu spēkus.

Reklāma
Reklāma

“Līdzīgi arī vilnis okeānā aizplūst un pēc tam atgriežas ar dubultu spēku. Pamēģiniet un redzēsiet, ka reizēm ir vērts nemesties cīņā, bet nogaidīt. Šāda mierpilna attieksme palīdz saglabāt veselību,” iesaka Igors Kudrjavcevs.

Esi kustīgs, bet māki apstāties


Nevajag censties visu laiku būt aktīvam, bet gan dzīvot ritmā, ko respektē taidzi – kā mijas iņ un jan. Aktivitāti nomaina miers, un otrādi.

Ja ir brīdis, kurā drīkst nesteigties, paliec mierā. Lūkojies debesīs, dzer tēju, meditē vai lasi, nevis kal plānus vai drudžaini domā, kas darāms tālāk. Atslābinies un baudi šo mirkli!

KO UZLABO TAIDZI?


Atbrīvojas locītavas, tās kļūst kustīgākas. Uzlabojas mugurkaula veselība.

Normalizējas asinsspiediens.

Uzlabojas nervu sistēmas stāvoklis.

Tiek regulēta gremošanas orgānu darbība, jo izmanto dia-
fragmālo jeb vēdera elpošanu.

Iemāca saglabāt mieru krīzes situācijā. Kļūt līdzsvarotākam. Prāts ir elastīgāks, tādēļ vieglāk rast jaunus risinājumus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.