Celulīta vaininieces ir zemādas tauku šūnas, kurās uzkrājas vielmaiņas galaprodukti jeb tā sauktās šlakvielas. Limfas attecei vajadzētu šlakvielas izvadīt no organisma, taču process atkarīgs no tā, vai pietiekami labi darbojas zemādas muskulatūra, ko no ārpuses ietekmē saistaudu radīts pretspiediens. Ja šie organisma posmi savstarpēji sadarbojas, limfas attece norisinās normāli un šlakvielas tiek izvadītas. Lai neveidotos celulīts, jābūt gan muskuļu tonusam, gan stipriem saistaudiem un normālai limfas attecei. 0


Viens no celulītu veicinošiem faktoriem ir iedzimtība. Taču, ja kādam ģimenē ir šī problēma, tas vēl nenozīmē, ka noteikti piemeklēs nākamo paaudzi, – svarīgi ir to laikus novērst, ieviešot dažas korekcijas savā dzīvesveidā.

Reklāma
Reklāma

Kas veicina celulīta rašanos

“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

Pastāvīgs stress, miega trūkums, nepareizs uzturs – tas viss palēnina vielmaiņu un asinsriti. Nepareiza stāja (plakanā pēda, muguras problēmas, piemēram, skolioze), kā rezultātā tiek traucēta asinsrite, limfas cirkulācija.

Stipri pieguļošs, elastīgs apģērbs (legingi, korsetes, stingras jostas u.c.) – tas samazina apasiņošanu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ar hormoniem saistītās problēmas, piemēram, hormonālās svārstības menstruālā cikla un grūtniecības laikā. Vēl līdz ar gadiem sievietei samazinās estrogēnu daudzums, saistaudi kļūst irdenāki, plok muskuļu tonuss, pasliktinās asinsrite.

Celulīta rašanās iemesls var būt cukura diabēts, vairogdziedzera problēmas, kas traucē vielmaiņu.

Lietojot alkoholu, tiek vairāk uzņemti brīvie radikāļi, un arī tas pasliktina vielmaiņu.

Smēķēšana pavājina asinsriti un samazina kolagēna un elastīna sintēzi, tādējādi saistaudi kļūst vājāki.

Nav labi visu dienu sēdēt nevēdinātā telpā, turklāt salīkušiem pie datora, ik pa brīdim iemalkojot kafiju. Pārāk liels šā dzēriena daudzums atūdeņo ķermeni un bremzē bioķīmiskos procesus audos.

Neregulārs, nepareizs ēšanas režīms, pārēšanās traucē gremošanas trakta normālai darbībai.

Nepareizs ir priekšstats, ka no celulīta var atbrīvoties badojoties. Tad audi nesaņem pietiekami daudz barības vielu, lai veidotu saistaudu bāzi, nodrošinātu pareizu funkcionēšanu.

Skaistuma klīnikas 4. dimensija ķermeņa estētikas speciāliste, kosmetoloģe Solveiga Lukstiņa sniedz padomus, ko nevajadzētu darīt un kas savukārt ieteicams, ja celulīts parādījies.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.