Ar ko nevajadzētu aizrauties… 0


Lai pievarētu celulītu, agrāk populāra bija ietīšanās stingrā plēvē, iepriekš ieziešoties ar krēmu. Uzskatīja, ka tādējādi tiek uzlabota limfas attece, tiek aktivizēta tauku vielmaiņa. Taču viss, kas ir pārāk pieguļošs, tikai kavē limfas atteci, mikrocirkulāciju, šūnu metabolismu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
Kokteilis
Kura slavenība ir dzimusi tavā zodiaka zīmē: noskaidro, kā tu vari iekarot slavu
RAKSTA REDAKTORS
Linda Tunte: 15.maijam ir jābūt brīvdienai – tā ir daudz svarīgāka diena par daudzām citām 46
Lasīt citas ziņas

Ja vēlas likvidēt celulītu, nevis samazināt tauku kārtas biezumu, nevajadzētu aizrauties ar tauku likvidēšanas procedūrām, piemēram, ar elektrodiem, kas iedarbojas uz muskuļu šķiedrām. Tas, ka samazināsies tauku kārta, neatstās iespaidu uz celulītu un izskatu.

Arī karstas vannas pavājina mikrocirkulāciju.

…bet ko darīt ieteicams

CITI ŠOBRĪD LASA

Pirmais, ko var iesākt, – sekot līdzi savam svaram un nodrošināt sabalansētu uzturu. Ievērot pareizas uzņemto ogļhidrātu, tauku, proteīnu attiecības. Vairāk ēst augļus, dārzeņus, liesu gaļu, zivis, nepiesātinātās taukskābes saturošus produktus – olīveļļu un citas augu eļļas. Izsargāties no hidrogenizētiem, kā arī dzīvnieku taukiem, pārtikas piedevām, kas veicina apetīti un stimulē garšu. Jāatsakās no gāzētiem dzērieniem, konservantiem, saldumiem, baltajiem miltiem. Papildus jālieto omega-3 taukskābes, vitamīni, minerālvielas.

Labu iespaidu atstāj fiziskās aktivitātes. Vēlams regulāri peldēt, nūjot, skriet, apmeklēt baseinu, lai aktivizētu muskuļu tonusu.

Svarīgi ievērot pareizu dienas režīmu – laikus iet gulēt, pietiekami izgulēties, nepārstrādāties, pēc darba atlicināt laiku atpūtai.

Celulīta novēršanai var noderēt bioflavonoīdi – mikrocirkulāciju uzlabo ginka preparāti, zileņu, vīnogu kauliņu, ananasu ekstrakts. Šīs vielas gan aizsargā sīkos kapilārus, gan uzlabo kolagēna sintēzi, ietekmē asinsrecēšanu un mazina venozo stāzi. Tas ir svarīgi, ja ir audu tūskainība.

Ja sievietēm menopauzes laikā atklāts hormonālais disbalanss, vēlama hormonu aizstājējterapija. Hormonālais disbalanss novājina saistaudus, kā arī, iedarbojoties uz venozo limfātisko sistēmu, stimulē celulīta veidošanos.

Katru dienu vēlama kontrastduša.

Konsultācija pie speciālista, kurš ieteiks labāko variantu terapijas uzsākšanai. Celulīta samazināšanas iespēju ir ļoti daudz!

Pirms iegādājas pretcelulīta krēmus, jānoskaidro, cik lielā mērā tas attīstījies – sākumstadijā (iespiežot pirkstu ādā, redzams miziņas efekts), ar krēmiem var panākt uzlabojumu. Ieteicams lietot līdzekļus ar retinolu, saistaudu kolagēna, elastīna stimulatoriem, bet krēmi ar soju varētu veicināt limfas atteci.

Reklāma
Reklāma

Skaistumkopšanas salonos vai kabinetos veic limfas atteces aktivizēšanu. Tā var būt manuāla (ar rokām), mehāniska (piemēram, ar limfodrenāžas zābakiem) vai arī vakuuma limfodrenāža.

Vakuummasāža un endermoloģija – iedarbība uz ādu ar stikla kolbiņām vai metāla rullīšiem. Šīs metodes uzlabo mikrocirkulāciju, mazina limfātisko un venozo stāzi, uzlabo vielmaiņu, stiprina saistaudus.

Zemūdens masāža veicina limfas atteci, stiprina saistaudus.

Radiofrekvence vislabāk iedarbojas uz dziļajiem saistaudiem, tos stiprinot, atjaunojot bojātās kolagēna šķiedras un veicinot jauna kolagēna un elastīna veidošanos. Stimulē vielmaiņas galaproduktu un liekā šķidruma izvadīšanu no starpšūnu telpas.

Radiofrekvences izmantošanā jaunums ir veloshape iekārtas, kurās apvienota gan radiofrekvence, gan vakuums, gan mehāniskie rullīši, gan infrasarkanais starojums. Veiksmīgi, ātri sekmē celulīta samazināšanu un pat likvidāciju.

Mezoterapija, karboksiterapija – šīs procedūras uzlabo skābekļa apgādi, mikrocirkulāciju, tādējādi mazinot celulīta izpausmes.

Limfodrenāžas gaisa zābaki – atšķirībā no daudzām medicīniskām manipulācijām šī ārstnieciskā procedūra ir patīkama un atslābinoša. Pacientam tiek uzvilkts tā sauktais speciālais tērps – kājas vai rokas ieliktas zābakos. Tērps savienots ar aparātu, kas ritmiski un pakāpeniski piepilda to ar gaisu. Spiediena dēļ ķermenim tiek veikta maiga masāža virzienā no pēdām vai roku pirkstiem uz augšu.

Pēc kosmetoloģes Solveigas Lukstiņas teiktā, viss atkarīgs no celulīta attīstības pakāpes. Sākumstadijā to iespējams ārstēt. Ja notikušas pārmaiņas saistaudos, piemēram, sklerotizēšanās, process ir nenovēršams. Dermatoloģe Sigrija Freiberga savukārt piebilst, ka pirms cīņas ar celulītu jāizvērtē savs dzīves redzējums – cik svarīgs ir izskats un cik daudz enerģijas ir vērts veltīt. Turklāt neko nevajag darīt kampaņveidīgi, piemēram, tikai pavasarī, gatavojoties peldkostīmu sezonai. Tas ir nemitīgs sevis pilnveidošanas process.

36,6°C konsultante SIGRIJA FREIBERGA, dermatoloģe, kosmetoloģe veselības centrā Capital Clinic Riga

SOLVEIGA LUKSTIŅA, skaistuma klīnikas 4. dimensija ķermeņa estētikas speciāliste, kosmetoloģe

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.