Foto – Shutterstock

Kā uzveikt gripu? 0


Jo laicīgāk tiek konstatēts gripas vīruss, jo sekmīgāk to var ārstēt.

Reklāma
Reklāma
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 3
Putina sabiedrotais brīdina par globālu karu un “traģēdiju visai cilvēcei”
TV24
Viena no šī kara interesantākajām lietām: kā iespējams noslēpt 40-50 tūkstošus cilvēku pie frontes līnijas?
Lasīt citas ziņas

Ja gripa tiek konstatēta pirmo 48 stundu laikā pēc simptomu parādīšanās, pacients var sākt lietot īpaši gripas ārstēšanai paredzētus medikamentus, kuri palīdz ātrāk un efektīvāk cīnīties ar vīrusu. Ja šos medikamentus lieto vēlāk, to efektivitāte mazinās. Diemžēl, tie ir visai dārgi un iedarbojas specifiski uz A un B tipa gripas vīrusu, tāpēc tos nevajadzētu lietot, ja vien gripas vīruss nav apstiprināts ar analīžu rezultātiem. Šie ir recepšu medikamenti un pirms to lietošanas noteikti jākonsultējas ar ārstu.

Ja gripa nav apstiprināta laboratoriski, un tomēr esat sasirdzis ar vīrusu, jāatceras, ka gripu un citus vīrusus ir jāārstē mājās, nevis darba vietā. Turpinot savas ikdienas gaitas, jūs apdraudat gan sevi, gan cilvēkus sev apkārt. Vīrusu izplatības laikā un īpaši, ja mājās jau ir atnests vīruss, ir biežāk jāvēdina telpas, kurās uzturaties.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai pēc iespējas sekmīgāk uzveiktu vīrusu, ir jālieto daudz šķidruma. Nereti ir grūti pierunāt bērnus dzert ūdeni, šajā gadījumā talkā var nākt ar medu saldinātas tējas un sulas.

Tāpat svarīgi ir uzņemt imunitāti nostiprinošos vitamīnus, kuri visvairāk sastopami svaigos dārzeņos un augļos. Var lietot arī aptiekā nopērkamu C vitamīnu, kas dos organismam vairāk enerģijas cīņai ar vīrusu.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.