Foto – Shutterstock

KUR IEGĀDĀTIES? 0

“Rimi” var iegādāties trīs veidu garneles – karaliskās (tīrītas, ar asti; 18,99/kg), tīģergarneles bez galvas (17,99/kg) un netīrītas, vārītas garneles (9,39/kg). “Stockmann” aukstuma skapī atradu desmit veidu garneļu iepakojumus, tās ražotas Islandē, Igaunijā, Īrijā, Bangladešā, Taizemē un Latvijā. Vārītas, nemizotas garneles šajā veikalā var nopirkt par 9,95/kg, nevārītas tīģergarneles bez galvas – par 18,30/kg, vārītas un tīrītas – par 27,50, bet tīģergarneles ar asti – no 17,95 līdz 29,67/kg. Piedāvājumā arī tīģergarneles panējumā, puskilograms maksā 15,67 eiro. “Stockmann” nopērkami arī veikala kulinārijas cehā gatavoti kārdinoši garneļu salāti, tikai kārdinājums noplok, ieraugot cenu. Tīģergarneles majonēzē ar čili maksā 24,35/kg, tīģergarneles diļļu un sīpolu marinādē – 27,95/kg un tīģergarneles čili un laima marinādē – 31,95/kg.

Reklāma
Reklāma

KO PAGATAVOT?

7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
Dārzs
FOTO. Cik šogad maksā stādi, un kas ir piedāvājumā? Reportāža no Siguldas Stādu parādes
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā
Lasīt citas ziņas

* Garneles baltvīna un čili mērcē. Pannā izkausē sviestu, pievieno olīveļļu, smalki sakapātu ķiploku, izlobītas garneles, baltvīnu, šķipsniņu sāls, nedaudz čili un zaļumus. Pārlej ar citrona sulu. Pasniedz ar maizi, ko mērcē eļļas un vīna maisījumā.

* Dārzeņu zupa ar garnelēm. Sakapātu sīpolu un ripiņās sagrieztus burkānus vāra, līdz tie pusmīksti, tad pievieno mazos kubiņos sagrieztus kartupeļus, dažus melno piparu graudus un laša filejas gabaliņus. Pieber nedaudz sāls. Kad dārzeņi tikpat kā gatavi, pievieno garneles. Noņem no uguns. Pagaida 15 min, lai virums ievelkas. Katrā šķīvī vidiņā ielej nedaudz saldā krējuma, pārkaisa ar kapātiem zaļumiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

* Šampinjoniem izņem kātiņus, nomazgā. Kātiņu vietā pilda kausēto sieru un garneles. Cep cepeškrāsnī 150 grādos, līdz kausētais siers uzvārās. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kapātām dillēm vai citiem zaļumiem.

* Bļodā samaisa 150 g kviešu miltu, 1 olu, 3/4 glāzes alus, 1 ēd. k. eļļas un šķipsniņu sāls. Notīrītās tīģergarneles apviļā šajā mīklā, cep uz pannas vai lielā sakarsētas eļļas daudzumā, līdz tās kļūst gaiši brūnas. Avokado mīkstumu samīca ar citrona sulu, sāli, pievienojot nedaudz melnos maltos piparus. Ceptās garneļu astītes pasniedz ar avokado mērci.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.