Tauki jāpārvērš muskuļos 0


“Taukus nevar pārvērst muskuļos, tas nav iespējams. Treniņa rezultātā tiek dedzinātas kalorijas, līdz ar to tauku masa samazinās un pēc tam ar spēka treniņu palīdzību tiek “audzēta” muskuļu masa,” atgādina speciāliste.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara 44
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni
VIEGLAIS TESTS. Ja nevari atbildēt 100% pareizi uz šiem jautājumiem, tad tu neesi pārāk gudrs
Lasīt citas ziņas

Pārvērst taukus muskuļos ir iespējams vienīgi pārnestā nozīmē – sportojot tu vari panākt, ka muskuļi nāk tauku vietā, proti, sarūk tauku masa un palielinās muskuļu masa.

Jāatsakās no taukiem uzturā – tie padara mani resnu

CITI ŠOBRĪD LASA

Ne visi saprot un zina, cik liela nozīme cilvēka attīstības procesā un organisma pareizā funkcionēšanā ir taukvielām. Cilvēka organisms nespēj patstāvīgi ražot neaizstājamās taukskābes, tāpēc cilvēkam tās ir jāuzņem kopā ar uzturu.

Jāatzīst, ka gan pārāk maz, gan pārāk daudz uzņemto taukvielu negatīvi ietekmē cilvēka organismu. Tātad var teikt, ka mīts ir daļēji patiess, tomēr pilnībā no taukvielām atteikties noteikti nevajadzētu.

“Nē! No taukiem nav jāatsakās, mūsu ķermenim ir nepieciešamas visas uzturvielas, taču sabalansētās devās. Tauki ir ļoti nozīmīgi, jo tie ir neaizstājamo taukskābju avots, enerģijas avots muskuļiem, rada sāta sajūtu, dažādu hormonu substance, šūnu un membrānu sastāvdaļa un tie ir nepieciešami, lai uzsūktos taukos šķīstošie vitamīni – A, D, E, K,” skaidro Nadziņa.

Mazāk tauku un ogļhidrātu, vairāk – olbaltumvielu

Paturpinot iepriekšējo tēmu par taukiem, noteikti jāatzīst – ja vēlies atbrīvoties no liekajiem tauciņiem, ir jābūt līdzsvaram starp visām uzturvielu grupām uzturā.

“Neviens pārtikas produkts nesatur visas cilvēka organismam nepieciešamās uztura sastāvdaļas, tāpēc ieteicams ēdienkarti veidot no dažādiem produktiem un iekļaut visas uzturvielas, tikai pareizās devās,” skaidro Nadziņa.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.